Kunstwerk als kado voor herstructurering van de hoofdwegen

Bank2015Het kunstwerk, waar we vorige week in Wegwijzer nummer 12 al over bericht hebben, is op vrijdagochtend door Saskia van Haeren samen met de kinderen van De Wichelroede en de vijf ‘ouderen’ die de verschillende ‘stoelen’ vertegenwoordigen.
Vele ouders en familieleden waren naar De Spitse Hoek gekomen om bij de opening aanwezig te zijn.
Iedereen sprak na de onthulling en het zien van het kunstwerk alleen maar positief over het gehele project. Het is dan ook een mooi kunstwerk geworden, waar iedereen op verschillende manieren van kan genieten. Het is een mooi punt in het dorp waar je tijdens een fietstochtje even kan gaan zitten en waar je tijdens het uitrusten kan luisteren naar vijf verschillende verhalen die voorgelezen worden. In de vorm van een interview dat de kinderen van de basisschool hadden met vijf mensen die enthousiast vertellen over het werk dat zij verricht hebben binnen grote belangrijke bedrijven of organisaties uit de geschiedenis van Udenhout.
Zo komen de harmonie, Boomrooijerij Weijtmans, de Steenfabriek, het station en de klompenmakerij allemaal voorbij als u even blijft zitten en het interview start door het indrukken van een knopje aan de zijkant van het kunstwerk.

Bank2015bAlle 30 linosneden die door de kinderen voor dit kunstwerk gemaakt zijn, kunt u van 19 maart tot eind april zien in de hal van basisschool de Wichelroede.

Op 25 maart nam wethouder Mario Jacobs het eerste exemplaar van een boek dat uitgegeven is t.g.v. de onthulling van het kunstwerk in ontvangst tijdens de officiële afsluiting van de herstructurering van de hoofdlinten. Deze feestelijkheden vonden plaats in ’t Centrum. Hier werd ook nog eens de totstandkoming van het kunstwerk vertelt. Uiteraard waren ook hier weer alle kinderen en de ouderen die voor de verhalen gezorgd hebben bij aanwezig.

BEKIJK HIER NOG MEER FOTO’S

Het mooi vormgegeven boek, waarin de verhalen van de ‘oudjes’ uitgeschreven staan, is vanaf nu ook te koop bij Hoppenbrouwers, Nogmaals, FotoGalerie Angelique en DA drogist

Bank2015a

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *