Unentse Sprokkels 12 is gepresenteerd

sprokkels12Op zondag 22 maart heeft heemcentrum ‘t Schoor haar 12e editie van Unentse Sprokkels gepresenteerd. In een zeer goed gevulde zaal van ‘t Plein werd, na een korte inleiding door voorzitter Frans Goosens, het woord gegeven aan Kees van Kempen die op zijn inmiddels bekende manier de inhoud van de Sprokkels mee doornam.

Vele foto’s en een grote diversieteit aan onderwerpen, geschreven door een even zo divers schrijversgilde en gastschrijvers, maken van deze Sprokkels weer een boekje wat niet op de boekenplank van ‘de echte Udenhouter’ mag ontbreken.
Dit is zeker niet het geval bij Wim Maarse die uit handen van Frans Goossens het eerste exemplaar overhandigd kreeg. Met de twee boeken over Udenhoutse families, welke in oktober door ‘t Schoor uitgegeven worden, moet er bij Wim zelfs een volgende boekenplank in gebruik genomen worden. Wim kreeg deze Sprokkels overhandigd vanwege zijn belangrijke inbreng bij alle al eerder uitgebrachte boeken door ‘t Schoor.

In deze Sprokkels staan, naast de Fotokroniek 2014, onder andere een verhaal over John Rossou, deze Udenhouter heeft in 2014 voor de 9de keer de wereldkampioen frisékanaries in zijn bezit.
Een verhaal hoe Bert van Asten na het wegbrengen van een ringworst naar ome Jaonus onder vuur kwam te liggen omdat de Engelsen de Duitsers onder vuur namen…

sprokkels12aOok een brievenverzameling die Pieter Boom aan zijn dochter schreef in de tijd dat zijn dochter op kostschool zat in Aarle-Rixtel…

Ook de in 2014 geplaatste toponiemenbanken in het buitengebied van Udenhout en Biezenmortel hebben een plaatsje gekregen in deze Sprokkels. Iedereen werd uitgenodigd om de verhalen die bij deze banken zijn opgeschreven eens te gaan lezen tijdens een wandel of fietstochtje…

Redenen genoeg dus weer om ook Unentse Sprokkels 12 aan de verzameling toe te voegen en op die manier, zet als bij Wim Maarse thuis, de boekenkast met nog meer ‘Udenhout en Biezenmortel’ te vullen!!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *