Eerste asperges van 2015 gestoken door Aspergeboerderij Van Iersel

Eerste Asperge 2015-2De eerste asperges van de koude grond kwamen dit jaar weer uit Udenhout. Piet en Mieke van Iersel van de gelijknamige aspergeboerderij aan de Schoorstraat wisten een paar dagen voor Pasen de eerste kilo van 2015 te steken. Er waren al wel asperges uit de tunnels of van de verwarmde bedden, maar de eerste van de koude grond kwamen van de aspergevelden van Piet en Mieke.
Het was voor de vijfde keer dat het asperge genootschap in vol ornaat naar Udenhout mocht komen om getuigen te zijn van de overhandiging van de asperges aan een bekende nederlander.
Voor dit jaar had het genootschap dhr. Wim van der Leegte (de grote baas bij VDL) weten te strikken, die ook nog eens samen met de commissaris van de Koning Dhr. Wim van der Donk.
Met een goed gezelschap werd er koers gezet naar het veld waar de erste asperges gestoken waren. Daar mocht dhr. van der Leegte zijn examen doen in het aspergesteken. Na het goede voorbeeld van Piet zelf waren de volgende asperges voor dhr. Van der Leegte, die gelijk zag dat de kwaliteit van de asperges erg goed was.
Piet en Mieke kregen op het veld de prijs overhandigd waarna er op de boerderij een heerlijk aspergemenu klaar stond voor de genodigden.
Eerste Asperge 2015-3Jos de Bie (restaurant l’ Abeille), ook al jaren aangesloten bij het asperge genootschap, heeft deze maaltijd verzorgd. De algemene conclusie was dat de kwaliteit ook dit jaar weer dik in orde is. Maar dat was eigenlijk al wel bekend gezien het feit dat Restaurant enkele weken geleden al het stempel ‘Beste asperge restaurant’ kreeg. En het laat zich natuurlijk al raden waar dat restaurant haar asperges inkoopt….

Op Hemelvaartsdag is er weer een open dag op de boerderij. U bent van harte welkom om dan eens een kijkje te komen nemen en deze delicatesse te proeven!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *