John van Iersel van het Gilde Sint Joris behaalt zijn begeerde titel

John van Iersel met de kampioensbeker in zijn hand.  Hij mag zich voor 1 jaar: Nederlands Kampioen (Opgelegd) noemen.

John van Iersel met de kampioensbeker in zijn hand.
Hij mag zich voor 1 jaar: Nederlands Kampioen (Opgelegd) noemen.

Terwijl de ene helft van het Gilde naar het Belgische Landjuweel te Nieuwmoer gingen, reisde de schutters af naar Nieuwkuijk voor het Nederlands Kampioenschap Opgelegd. Het was die dag warm en de zon scheen volop, wat het schieten niet gemakkelijker maakte. Bij de viertallen schoot het 1e viertal wel 12 punten maar konden in de finale het toch niet volhouden tegen de andere kandidaten. Daarentegen was John van Iersel goed op schot, bij het onderdeel Individueel Nederlands Kampioen schoot hij 3 punten bij de 1e kampronde. Na deze ronde waren er maar 18 deelnemers nog in de strijd. Dat aantal ging met rappe schreden achteruit: na 3 kampronden nog maar 3 kandidaten voor de titel Nederlands Kampioen: Toon Weijtmans, Antoon van de Pluijm en John van Iersel. Ze moesten schot om schot gaan schieten. In deze eerste ronde schoten ze alle drie een ‘0’, maar daarna wist John wat hij moest doen, zijn coach Bart stond naast hem voor de nodige instructies. Na een kort moment van concentratie schoot John een punt. De andere 2 schutters deden dat niet, waarmee John: Nederlands Kampioen Opgelegd was geworden.

Na het behalen van de titel werd hij door omstanders gefeliciteerd en bij de prijsuitreiking mocht hij de beker in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Hanne van Aart van de Gemeente Heusden.

De dag hebben we gezellig afgesloten door samen met onze gildebroeders en -zusters nog het glas te heffen in de Sint-Jorishof.

– Nederlands Kampioen Opgelegd: John van Iersel

De overige resultaten:

  • 8e korps voor het 1e viertal van Gilde Sint Joris Udenhout
  • 1e prijs personeel Vrije Hand: Tonny Weijters
  • 2e prijs personeel Vrije Hand: Bart Vromans Az
  • 4e prijs personeel Vrije Hand: Bart Vromans

Deken schrijver Gilde Sint Joris
Rob Weijtmans

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *