Er werd weer bier geproefd in Udenhout…

Afgelopen zondag werden alle zintuigen goed geprikkeld op het jaarlijks festival Bierbelevenis Udenhout. ’t Plein stroomde weer vol met bierfanaten en bierdrinkers die gezamenlijk en gebroederlijk bier proefden.

De 12 brouwerijen ’s ochtends vroeg al om 8.00 uur op de stoep om de zaal om te bouwen naar een bierparadijs. De tapinstallaties, barretjes, fusten en brouwketels werden naar binnen gedragen om om 12.00 uur te kunnen beginnen met de bierbeleving.

Dit had nog redelijk wat voeten in de aarde, want aangezien dit één van de eerste bierevenementen van het jaar is, en de tapinstallaties 3 maanden op zolder hebben gestaan, waren er wat kleine mankementen her en der die nog snel opgelost moesten worden.

Maar om 12.00 uur stond iedereen klaar om de eerste gasten te kunnen ontvangen. De Nar van de Bierboerderij trok z’n pak aan en Theo Stapels stond al driftig te brouwen op ’t podium en de eerste brouwerijen begonnen al voorzichtig het eigen meegebrachte materiaal te keuren.

En toen stroomde de zaal vol. Het was weer duidelijk te zien dat het speciale (Nederlandse) bier nog steeds trending is, want van heinde en verre kwamen de bezoekers af op het “kleine” festival. Met zo’n 750 bezoekers was het weer erg gezellig.

Het weer werkte natuurlijk ook prima mee. De zon zorgde ervoor dat veel mensen op de fiets konden komen. Zelfs het terras heeft de gehele dag vol gezeten, want uit de wind genieten van de eerste zonnestralen van het jaar met een biertje in je hand, wie wil dat nou niet.

De glazen werden rijkelijk gevuld en vele bezoekers waren blij verrast toen hen op de weg naar huis nog een flesje bier werd aangeboden. Dit bier is speciaal laten brouwen om ook thuis de bierbeleving voor te kunnen zetten. Proefglaasjes werden weer ingeleverd of mee naar huis genomen en om 21.00 was het weer fluister stil in Udenhout. De lente is begonnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *