Wandelen met de bewoners van De Eikelaar

wandeling-kapel-heem-2016-01Familie, kennissen, mantelzorgers en andere vrijwilligers werden vrijdagmiddag gevraagd of ze samen met een inwoner van De Eikelaar naar het kapelletje aan de Schoorstraat konden lopen. Regelmatig wordt er vanuit ’t Heem een wandeltocht naar het kapelletje op het programma gezet. Zeker in de meimaand mag deze activiteit natuurlijk niet ontbreken. “Even naar Maria lopen om daar een gebedje te doen.” Nog nooit was de opkomst zo groot als deze keer. Misschien lag het wel aan het mooie weer waar al geruime tijd naar uitgekeken werd. Voordat er aan de wandeling begonnen werd, was er nog ruimte voor een kop koffie of thee met een heerlijk aardbeiengebakje. Aan de wandeling hebben ongeveer 60 bewoners van de Eikelaar deelgenomen, wat natuurlijk een hele lange stoet tot gevolg had in de Schoorstraat.
wandeling-kapel-heem-2016-02Alle bewoners hadden een persoonlijk begeleider bij, die niet alleen voor nog meer gezelligheid zorgden, maar ook de bewoners in een rolstoel van dienst konden zijn! Het zijn gouden vrijwilligers die zo nu en dan een uurtje vrijmaken om met de bewoners van de Eikelaar bezig te zijn. De waardering was dan ook van de gezichten af te lezen.
Bij aankomst in de kapel werd het klokje al geluid en stond in de kapel de muziek al aan. Ook was voor wat drinken gezorgd. Iedereen was vervolgens vrij om nog even lekker te blijven zitten voor de kapel, of rustig aan weer aan de terugweg te beginnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *