Foto van de maand april 2016.

Fotoclub Focus UdenhoutDe foto van de maand April 2016 van “Focus op Udenhout” is geworden, krokustijd van Frans van Asten. Wij feliciteren Frans met het maken van deze mooie foto. Krokus – Crocus. Maar weinig vroeg bloeiende bloembollen, knollen en wortelstokken worden zo veel geplant als de Crocus. Naast tulpen, hyacinten en narcissen worden krokussen het meest toegepast in tuinen en parken. Er zijn meer dan 100 soorten bekend, maar er worden er maar 30 geteeld De populairste krokussen zijn degene die niet zoveel meer lijken op hun wilde voorvaderen. Sommige krokussen bloeien in de herfst, maar deze zijn zeldzaam. Krokussen lijken qua uiterlijk erg op de Colchicum (herfsttijloos), waar ze familiebanden mee hebben. De krokus kan van de Colchicum worden onderscheiden door het aantal meeldraden; de krokus heeft er drie, terwijl de Colchicum er zes heeft. Veel krokus variëteiten komen uit landen rond de Middellandse zee. De kelkvormige bloemen openen zich als de zon schijnt of wanneer er veel licht is; ze sluiten bij donker weer en ’s nachts. Krokussen zijn mooi in het gras en in combinatie met vaste planten in borders. Krokussen hebben smalle bladeren met een zilvergrijze streep door het midden.

Ook deze maand zijn er weer een behoorlijk aantal foto’s van de inwoners van Udenhout en Biezenmortel binnengekomen. Waar wacht u nog op? Ook u kunt meedoen aan de foto van de maand verkiezing van “Focus op Udenhout”. Tot eind september 2016 kunnen iedere maand foto’s ingestuurdt worden voor de foto van de maand verkiezing en de foto-expositie in oktober 2016. Laat je niet tegenhouden, pak je fotocamera, loop eens door Udenhout en Biezenmortel en kijk of je aparte of speciale onderwerpen ziet, maak er een foto van en stuur die in. Foto’s kun je overal maken, ook bij jou thuis, in huis, in de tuin, op straat of in de bossen en duinen. Begin oktober 2016 selecteren wij uit alle ingezonden foto’s die gemaakt zijn in Udenhout of Biezenmortel, 80 foto’s, voor de foto-expositie op 22 en 23 oktober 2016. Deze foto’s krijgen ook een plaatsje op de website van “Fotoclub Focus Udenhout”. Daar zijn ze het hele jaar door te bekijken. Uw foto van de maand dient u telkens voor het einde van de maand in te sturen naar: p.kollenburg@gmail.com of naar info@fotoclubfocus.nl. Dit adres vindt u ook via de contactgegevens op de website www.fotoclubfocus.nl/.

Leden van de KBO Udenhout/Biezenmortel, kunnen gratis meedoen met een workshop fotografie, op 28 juli om 14.00 uur. Opgeven via het formulier van de KBO, nog verkrijgbaar bij de Peppel of de Eikelaar. De Leden hebben als het goed is al een formulier thuis gezonden gekregen.

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *