Presentatie van het boek van Karien

Karien-boek-01Dinsdagmiddag was de leestafel in de bibliotheek in Udenhout gereserveerd voor genodigden en belangstellende voor de presentatie van het boek van Karien. Karien is een vrouw van 70 jaar die vanaf haar zesde tot haar vijfendertigste levensjaar op in Huize Vincentius gewoond heeft.
Op zich al iets bijzonders omdat normaal gesproken je na je achttiende verjaardag het internaat moest verlaten. Maar omdat Karien een schippersdochter was konden haar ouders geen oogje in het zeil houden als ze zelfstandig zou gaan wonen. Op haar vijfendertigste is ze in een groep begeleid wonen in Loon op Zand, maar bleef ze wel tot haar vierenzestigste bij Vincentius werken.
Van al deze herinneringen heeft Karien steeds aantekeningen gemaakt en heeft ze ook verschillende foto’s bewaard. Deze verzameling is uiteindelijk uitgegroeid tot een hele mooie verzameling die het verhaal van Karien bij Vincentius erg mooi vertellen.

Karien-boek-02Uurtje-Buurtje

Met dit verhaal kwam Karien tijdens de wintermarkt in de Eikelaar bij de kraam van het dorpsloket-U en Uurtje-Buurtje aanlopen. En daarmee was ze bij Uurtje-Buurtje natuurlijk helemaal aan het juiste adres. Dé website waar je voor een dienstenvraag en -aanbod in Udenhout terecht kunt. Samen met de vrijwilligers van Uurtje-Buurtje werd gezocht naar iemand die de aantekeningen van Karien mooi zou kunnen verwoorden en er op die manier een mooi levenswerk van zou kunnen gaan maken voor Karien. Het duurde niet erg lang voordat Sanne Jansen een reactie plaatste bij de oproep en na enkele gesprekken waren Sanne en Karien samen aan het werk om alles op te schrijven.
Een aantal maanden later was de eerste versie van het boek klaar welke aan de familie van Karien werd gegeven ’ter controle’. Zij hebben de teksten hier en daar wat aangevuld en hebben uit eigen archief ook nog wat foto’s toegevoegd.
Uiteindelijk was het boek naar ieders tevredenheid en zijn er een aantal boeken afgedrukt.

Overhandiging

Karien-boek-03Dinsdag 28 juni werden er een paar boeken door Karien overhandigd. Een medewerkster van de bibliotheek kreeg een exemplaar om in de bibliotheek neer te leggen, maar ook Heemcentrum ’t Schoor kreeg een exemplaar. Een boek waar beide organisaties erg blij mee waren.
Uiteraard was ook Sanne aanwezig. Ook voor haar had Karien een boek laten afdrukken. Een tastbaar bewijs van een mooie samenwerking die met behulp van Uurtje-Buurtje tot stand gekomen is. Wellicht dat ook u op zoek bent naar helpende handen in welke vorm dan ook, of misschien bent u bereid om een paar uurtjes van uw tijd te vullen door andere mensen te helpen. Kijk daarvoor eens op de volgende website: www.uurtje-buurtje.nl.
Het boek van Karien is zowel in de bibliotheek, als in het museum van heemcentrum ’t Schoor in te zien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *