Kerststallen en kerstdorpen

In de weken voorafgaand aan de kerstdagen zijn er in ieder dorp en in iedere stad wel een paar kerstmarkten, kerststallen of andere kerstuitingen waar je terecht kunt om je voor te bereiden op de kerstdagen.
Vorige week zijn we de kerstmarkten afgegaan. Deze week bezoeken we wat kerststallen. We hebben er drie bezocht waarvan we denken dat ze inmiddels wereldberoemd zijn in Udenhout en ver (soms heel ver) daarbuiten!

We beginnen de kerststallen tocht bij de Kerk. Hier staat misschien wel de meest bekende kerststal van Udenhout. De kerststal wordt ieder jaar door de scouting opgebouwd en zorgt ervoor dat het kerstplaatje in de Slimstraat, en dan met name voor de kerk, helemaal compleet is.

Vervolgens rijden we de Slimstraat helemaal uit tot we bij de theetuin van Sjef van de Brand aankomen. Waar de tuin in de lente en zomerperiode al erg veel bezoekers weet te trekken, is dat sinds dit jaar ook in de decembermaand de moeite waard. Een grote stal en een ruimte die volledig in kerstsfeer is ingericht, biedt een decor om te genieten van een heerlijk kopje thee!

Als laatste gaan we naar Akkerstraat 19 waar we het kerstdorp van Tonny en Jan gaan bewonderen. Gewoon, zoals we dat in de theetuin ook gedaan hebben, gaan we achterom. Hier belanden we echter meteen in een compleet andere wereld. Een volledig miniatuurdorp is opgebouwd in tenten achter het huis van Tonny en Jan. Een complete skihelling, een schaatsbaan…je kan het zo gek niet bedenken of ergens in dit kerstdorp is het wel terug te vinden. Weken lang zijn ze bezig geweest met de opbouw van deze dorpen en vanaf het moment dat ze open zijn, is het er ieder weekend erg druk. Afgelopen weekend hebben ze zelfs de 1000e (!) bezoeker mogen ontvangen. En dat zijn echt niet alleen bezoekers uit Udenhout. Zelfs uit Spanje kwamen bezoekers naar de Akkerstraat.
Inmiddels staan er al weer nieuwe dozen klaar om volgend jaar aan het dorp te worden toegevoegd, waarmee ook het miniatuurdorp zijn nieuwbouwwijk zal krijgen.
Het mooie van deze kerststallen en kersttaferelen is dat ze allemaal neergezet zijn zodat andere mensen ervan kunnen genieten. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard overal mogelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *