Unentse Maestro kent alleen maar winnaars

Maar de grootste winnaar is Marja van Vugt

Maanden aan voorbereidingen gingen vooraf aan de grote finale op vrijdagavond 24 maart. 8 Maestro’s onder leiding van 4 coaches hebben, samen met het orkest van harmonie MVC, totaal 16 muziekstukken bestudeerd. Voor de muzikanten op zich geen hele grote opgave. Dat kunnen ze zo, maar voor de 8 maestro’s bleek het toch wat moeilijker te zijn dan in eerste instantie gedacht werd.
Vele uurtjes oefenen voor de spiegel en twee repetities met het orkest later, was het uur aangebroken dat al het geleerde getoond moest worden in een zeer sfeervol ingerichte tent van Udenhout onder Zeil. Heel veel van de 700 bezoekers die nog nooit bij UoZ geweest waren keken hun ogen uit en waren zichtbaar onder de indruk van de wijze waarop de tent was ingericht. Een groot podium en een mooi verlichte ‘zaal’ waar een zestal kroonluchters voor de juiste ‘concert-sfeer’ zorgden.

Om precies 20.00 uur begon het orkest met een opwarmertje onder leiding van de eigen dirigent. Enige nervositeit was bij de dirigent duidelijk te zien. Hij zal er ook niet zeker van zijn geweest of hij na deze avond nog wel de dirigent van MVC zou blijven, of dat één van de Maestro’s er misschien wel zijn stokje zou overnemen.
De Maestro’s werden vervolgens d.m.v. een filmpje aan de zaal voorgesteld waarna ze de bok betraden en het eerste stuk ten gehore brachten.
De aanwezigen in de zaal konden het orkest goed zien en via twee schermen werd de maestro van de voorkant ook nog eens vol in beeld gebracht.
Vanuit de Greenroom, waar het de maestro’s aan helemaal niets ontbrak, kon ook live meegekeken worden naar hoe de collega-maestro’s het er van af brachten. Van een onderlinge strijd was daar overigens helemaal geen sprake. Het feit dat ze aan deze avond op deze manier een bijdrage mochten leveren was al heel erg mooi.
Toen achtereenvolgens Kees Weijtmans, Fons van der Lee, Anne van den Brand, Marja van Vugt, Els van der Meulen, Ruud Oerlemans en Pieter Michielsen hun eerste nummer hadden gedirigeerd, was het de beurt aan de juryleden om te bepalen welke drie maestro’s er na de pauze terug mochten komen voor hun tweede stuk en daarmee moesten bepalen wie de uiteindelijke eerste Unentse Maestro zou worden.
In de pauze mocht ook iedere aanwezigen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dat deze prijs naar Marja van Vugt zou gaan was voor niemand een verrassing. Marja had namelijk speciaal voor deze avond contact gezocht met Karin Bloemen (bekend van o.a. de maestro serie op de televisie) om bij haar een mooie jurk te gaan lenen waarmee ze deze avond op zou treden. Een mooie blonde pruik, maakte het beeld helemaal compleet. We zouden bijna door deze jurk niet meer opgemerkt hebben dat ze naast haar top presentatie ook nog eens erg goed het orkest wist te dirigeren. Gelukkig keken de juryleden daar wel goed naar en zo was het ook nog zo dat Marja samen met Els van der Meulen en Edwin de Laat mocht gaan uitmaken wie er zou gaan winnen.
De overige 5 maestro’s konden beginnen aan het signeren van de Maestro verzamelplaatjes. Deze waren door de Maestro’s als dank gemaakt voor alle leden van het orkest en natuurlijk ook voor de die-hard fans in de zaal.

Na een spannende finale, waar soms een nummer net te lang duurde en er hier en daar een nootje door de maestro werd overgeslagen, kwam de jury met het unanieme besluit om Marja van Vugt de eerste titel Unents Maestro toe te kennen. En daar kon iedereen wel mee leven.

Tilburg Troffee
Een heel groot compliment mag er na deze avond uitgedeeld worden aan MVC. Een voortreffelijke organisatie en samenwerking met Udenhout Onder Zeil hebben er voor gezorgd dat we in Udenhout wéér een heel mooi evenemnt rijker zijn.
Ook bij de gemeente Tilburg hebben ze dat natuurlijk gezien, maar die waren er al langer van overtuigd dat MVC een belangrijke plaats inneemt in het Udenhoutse, maar ook Tilburgse verenigingsleven. Wethouder Erik de Ridder was daarom ook naar Udenhout gekomen om MVC de Tilburg Troffe uit te reiken. Een mooie kroon op het werk van de Harmonie die dit jaar haar 175 jarig jubileum viert.
De komende periode zullen er nog een aantal activiteiten op het programma staan om dit jubileum te vieren. Het is een aanrader om ook daar waar mogelijk hier bij aanwezig te zijn.

Foto’s: Peter van Kollenburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *