Udenhoutse ‘Zapp-kids’ twee weken lang in Zapp Kids top 20 te zien

Welke Udenhoutse papa en mama kan het zich niet meer herinneren; de Golden Earing en BZN op de parkeerplaats van de Heksenketel… De papa en mama generatie van nu watertanden misschien nog wel bij de gedachten alleen al dat dat ooit in Udenhout heeft plaats gevonden.
Nou papa’s en mama’s…. ‘Eat your Heart out’ want waar jullie alleen nog maar kunnen dromen over jullie idolen, zijn het jullie kinderen die op dinsdag 12 september niet alleen naar hun pop-idolen konden kijken, maar staan ze gewoon naast deze artiesten voor de camera van de televisie. Ze mochten namelijk meewerken aan het programma Zapp Kids top 20 dat iedere zaterdagochtend om iets over 08.00 uur uitgezonden wordt op NPO 3 (Achthoevenschool op zaterdag 16 september, De Wichelroede op zaterdag 23 september).
In sporthal De Roomley werd een complete televisie studio opgebouwd waar de opname plaats zou gaan vinden. Maar eerst werden de kinderen door presentator ‘Buddy Vedder’ op school verrast en opgehaald. Eenmaal in de Roomley aangekomen stond daar dus alles al klaar en konden de opname beginnen. De kinderen kregen uitleg over hoe er geklapt moest worden wat er allemaal ging gebeuren en heel belangrijk, achter welke streep je moest blijven staan om uberhaubt in beeld te komen. Dit laatste was natuurlijk niet altijd even makkelijk op het moment dat er een beroemde artiest bijna naast je staan en je hem of haar toch niet zo goed kan zien.
Toch hebben de Udenhoutse kinderen goed laten zien dat ze alle aanwijzingen goed in zich hadden opgenomen en zo kon de opname eigenlijk erg vlot verlopen. De volgorde waarin alles werd opgenomen was wel een beetje vreemd omdat de opening van het programma bijna helemaal als laatste opgenomen werd, maar daar zie je tijdens de uitzending helemaal niets van.

Achthoevenschool

De Achthoevenschool was op de opnamedag als eerste aan de beurt. Om 10.00 uur begonnen de camera’s te draaien. Eerst een paar stukjes waarin de kinderen moesten dansen en er ook de nodige close-up beelden geschoten werden. Toen er dat allemaal goed opstond was het tijd om de artiesten van die aflevering er bij te roepen. Als eerste kwamen de tweelingzusjes Rossanne en Mylène (winnaars junior songfestval 2013) de studio in om daar samen met de kids te gaan dansen op hun hit ‘Sister BFF’. Na de twelingzusjes kwamen ook nog Ridder, youtuber Bibi de aflevering compleet maken. De leerkrachten achter de camera’s zijn deze ochtend weer wat breder georiënteerd geraakt als het gaat om de artiesten van het moment

De Wichelroede

De middagopname waren voor kids van De Wichelroede. Ook deze groep kinderen werden natuurlijk uit de klas gehaald en mee genomen naar de studio in de sporthal. Het leek wel alsof er een week tussen de opname ingezeten had, al was het alleen maar omdat Buddy een ander setje kleren had aangetrokken. En laat nou net dát ook de bedoeling van de verkleedpartij zijn geweest. De uitzending van de Wichelroede wordt namelijk een week later uitgezonden. Ook deze middag verliepen de opname in dezelfde volgorde als bij de Achthoevenschool in de ochtend. Ook nu weer dansen, de jongens tegen de meisjes quiz, die net als in de ochtend in een gelijke stand eindigden… Uiteraard waren de artiesten die deze middag langs kwamen wel anders. De hoofdgasten van vandaag waren Niek Roozen en Jolijn Henneman (in de studio) en Djamila (op afstand), die alle drie in de nieuwe Nederlandse film ‘Misfit’ een hoofdrol spelen. Daarnaast waren Jaizinho ft. BKO & Johnny Sellah nog van de partij die met hun nummer Matta de kids weer op de banken kregen.

Kortom, voor alle ‘kids’die hier bij aanwezig waren was dit een onvergetelijke ervaring waar ze nog jaren aan terugdenken….. want dat hebben wij toch ook gedaan!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *