Vogelcursus bij IVN Oisterwijk

Vogels kijken is “hot”. 

Zie programma’s als de Baardmannetjes, Vroege Vogels en de mooie series van de BBC. 

Bent u ook geïnteresseerd in vogels en zou u ook graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren? 
Dan is deze vogelcursus iets voor u. 

In december start het IVN Oisterwijk met een nieuwe vogelcursus. De cursus richt zich op beginnende vogelaars, mensen die geïnteresseerd zijn in vogels, graag naar vogels kijken en er graag meer van willen weten. Maar ook voor mensen die al wat langer naar vogels kijken heeft deze cursus genoeg te bieden. 

In de cursus wordt aandacht besteed aan vogels die u in uw omgeving, in uw tuin, tijdens een wandeling in bos of veld kunt tegenkomen. In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals geluid, grootte en andere uiterlijke kenmerken (zoals verenkleed, vorm en kleur van de snavel en kleur van de poten). Het kunnen onderscheiden van deze kenmerken, gecombineerd met aanvullende gegevens over biotoop en gedrag, maakt dat je verschillende vogels steeds beter kunt herkennen. Er zal een hele nieuwe wereld voor u opengaan. 

De cursus bestaat uit 6 theorieavonden op woensdag en 6 ochtendexcursies op zaterdag en wordt gegeven door ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep van IVN Oisterwijk. 

Bij de cursus hoort een cursusmap en het boek ‘Nieuwe zak gids vogels’. 

Kijk voor verdere informatie over het cursusprogramma en de wijze van inschrijven: kijk op www.ivnoisterwijk.nl

Deel dit bericht via:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *