Udenhout heeft weer een BMX-baan

Zaterdag 28 november is in het park ‘Ter Roomley’ een nieuwe BMX-baan geopend. Samen met de jonge initiatiefnemers heeft wethouder Erik de Ridder de openingshandeling verricht.

Het was al vroeg druk op de BMX-baan en dat had natuurlijk een reden. Het is namelijk ook ver buiten Udenhout niet onopgemerkt gebleven dat deze BMX-baan er op een best wel aparte manier is gekomen. Het jeugdjournaal was al om 13.00 uur van de partij om tot ver in de middag opnamen te maken voor de uitzending van afgelopen zondag
Het is zo dat het idee voor deze baan is ontstaan van een groepje jonge stoere BMX-ers. Ze hebben in 2016 het idee van deze baan ingediend bij de Dorpsraad als het beste idee van 2016. Helaas waren ze toen net iets te laat met de aanmelding waardoor het idee niet meer mee kon doen om de daadwerkelijke prijs dat jaar. De dorpsraad en gemeente vonden het idee zo mooi dat ze besloten het idee door te schuiven naar 2017.
De kinderen werden op een actieve manier bij het project betrokken. Dit wil zeggen dat er vergaderingen bijgewoond moesten worden en dat er gesprekken met o.a. omwonenden en gemeente gehouden moesten worden.

Tijdens de opening werd aangegeven dat alle hobbels wat dat betreft genomen zijn en dat er uiteindelijk met de aanleg van de echte hobbels begonnen kon worden. Een echte BMX-baan is het resultaat van al deze inspanningen.
En dat het nu al een succes genoemd kan worden was in Udenhout al een paar weken duidelijk. In de herfstvakantie waren namelijk alle BMX-fietsen bij De Tweewieler in Udenhout en Vught al uitverkocht.
Vele kinderen zijn dus erg blij met het idee van Dani, Mitch, Robin en Fedde. Er zal ongetwijfeld de komende jaren volop gebruik worden gemaakt van deze baan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *