Sinterklaas is weer op Udenhoutse bodem

Oplettende kinderen hadden in het Udenhoutse Sinterklaas journaal al gezien dat Sinterklaas al even bij het kasteel geweest is de afgelopen week. Maar zondag was het de dag dat hij op zijn paard door de straten van Udenhout trok. Naast de zwarte pieten die met Sinterklaas mee waren gekomen, stonden er langs de route ook heel veel kleine sintjes en pietjes te wachten tot de Sint langs kwam. Op het moment dat Sinterklaas voorbij was, gingen de sintjes en pietjes samen met hun ouders richting ‘t Plein, waar in tegenstelling tot vorig jaar niet buiten, maar binnen in de zaal een show opgevoerd werd.
Ook hier was het zoek raken van de sleutel van de poort van het kasteel uiteraard het gesprek van de dag en hebben de zwarte pieten ook erg hun best gedaan om de sleutel te zoeken.
Omdat er niet het juiste aantal bezoekers bij ‘t Plein bekend was, was het zeker tijdens de eerste show wat inschikken, maar dat deed niets af aan de gezellige sfeer deze middag.
Sinterklaas, die blijkbaar nog niet op de hoogte was van het feit dat de sleutel van de poort kwijt is, zat op het podium wat uit te rusten. De pieten probeerden de sint een drankje te geven waardoor hij zou vergeten dat de sleutel kwijt is. Na drie drankjes met de verkeerde ingrediënten was het vierde drankje succesvol en geeft het de pieten de ruimte om de sleutel verder te gaan zoeken.
Inmiddels is het derde en laatste deel van het Sinterklaasfilmpje op de scholen ook uitgezonden. Hond Bo, heeft de sleutel teruggebracht naar de verantwoordelijke zwarte pieten en de poort is net op tijd open gegaan. We zullen zondag op het kasteel wel zien of de pakjesruimte inmiddels is vol gestapeld met kadootjes.
Bekijk ook de foto’s van de intocht in ons fotoalbum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *