Afspraken over cameratoezicht Kreitenmolen officieel

Op 9 januari 2018 tekenden Frank van Spaandonk, accountmanager ondernemerszaken, namens de gemeente Tilburg en Corné Cools, bestuursvoorzitter van de vereniging Kreitenmolen Vitaal een convenant over het cameratoezicht op het bedrijventerrein in Udenhout.

Gemeente en vereniging blij met toezicht
Gemeente Tilburg is blij met het initiatief van de ondernemers en het bestuur van Kreitenmolen Vitaal om cameratoezicht te organiseren. Dit vanuit de wetenschap dat camera’s de veiligheid op het bedrijventerrein ten goede komen. Niemand kan zich meer ongezien op het terrein bewegen.

Afspraken over inbreuk op persoonlijke levenssfeer
Vanwege de privacywetgeving kan men niet zomaar camera’s op openbare ruimten richten. Hier dienen afspraken over gemaakt te worden met de gemeente. Erwin Lichtenberg heeft vanuit de gemeente Tilburg meegekeken tijdens de voorbereidingen. De camerabeveiliging mag namelijk geen onevenredige inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van bewoners rondom Kreitenmolen.

Een van de afspraken, beschreven in het convenant, is dat ook bezoekers op de hoogte zijn dat zij in de gaten worden gehouden. Vandaar dat de vereniging Kreitenmolen Vitaal binnenkort bij alle in- en uitgangen een bord plaatst waarop staat dat er cameratoezicht is. De camera’s zelf worden op strategische plekken op het bedrijventerrein gehangen. Voorzitter Cools: “we zien camerabewaking als een essentiële stap in het verhogen van de veiligheid. We prijzen ons gelukkig dat zowel de ondernemers als de gemeente zich hiervoor hard wilden maken.”

Privacywetgeving
Door de camerabeelden kunnen mogelijke incidenten tijdig worden uitgekeken en mogelijke daders sneller worden opgespoord. In verband met de privacywetgeving worden de beelden enkel door de beveiliging en bij verdachte omstandigheden door de Politie uitgekeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *