Ook een dodenherdenking in Udenhout

Herdenking-02aOp de tv, in de kranten en op andere media, werd al aangegeven dat er door de meerderheid (ruim 60%) van de Nederlanders op de een of andere manier wordt stil gestaan bij de dodenherdenking op 4 mei.
Zo ook in Udenhout…. Niet dat 60% van de inwoners van Udenhout zich om 19.00 uur op het kerkhof verzameld hadden, maar met ruim 100 personen kan alleen maar gezegd worden dat de belangstelling voor deze herdenking ieder jaar weer groter wordt.
Frans Goossens (Heemcentrum ‘t Schoor) hield zijn toespraak en nodigde de beide Udenhoutse gilde uit om een gildegroet te brengen.
Na een toespraak van Peter Hutten, namens de dorpsraad, waren er twee leerlingen van De Wichelroede (Noor en Imke) die hun zelf gemaakte ‘gedichten’ voorgelezen hebben.
Terwijl de namen van alle andere, in Udenhout gesneuvelde strijders, werden opgelezen, werden er kransen gelegd bij de oorlogsgraven op het kerkhof. Ook dit werd weer gedaan door drie leerlingen van De Wichelroede (Isa, Jordy en Erno).
Het feit dat juist de jeugd een belangrijke bijdrage heeft willen leveren aan deze herdenking, stemden vele, vooral wat oudere, aanwezigen erg gelukkig.
Het is mooi om te zien dat de inwoners van Udenhout, in alle leeftijden, de moeite nemen om stil te staan bij de gebeurtenissen die in de oorlogsjaren hebben plaats gevonden. Twee minuten stil staan voor de mensen die hun leven lieten ‘voor ons’ is daarom ook iets wat we ieder jaar moeten blijven doen.
We hopen dan ook dat ‘t Schoor en Udenhouts Belang de herdenking op deze dag ook op deze manier willen blijven organiseren!

Herdenking-01a

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *