Gilde Sint Joris Nederlands Kampioen Vrije Hand

Het Gilde Sint Joris Udenhout heeft de afgelopen zondag 25 mei het Nederlands Kampioenschap Vrije Hand te Groeningen geschoten. Het was een zeer mooie zonnige dag. Het was een spannende strijd waaraan 29 viertallen deelnamen. Bij het inschieten waren er maar 3 viertallen die de nodige 12 punten schoten. Gilde Sint Joris was één na laatste aan de beurt. Tot opdat moment was er maar 1 viertal vol. De druk was hoog, maar we gaan van onze eigen krachten uit zeiden we nog tegen elkaar. De drie gilden waren: Sint Lambertus Milsbeek, Sint Antonius – Sint Sebastiaan Udenhout en Sint Joris Udenhout.

Bij de 1e kampronde miste Milsbeek. Toen moest Gilde Sint Joris: 4 kampschoten raak. Toen was het wachten. Sint Antonius – Sint Sebastiaan Udenhout moest als laatste. De 4e schutter miste, waarmee Gilde Sint Joris Udenhout zijn 10e kampioenschap behaalde. Later die avond behaalde Tonny Weijters ook nog de titel Nederlands Kampioen Vrije Hand (individueel).

De dag hebben we gezellig afgesloten door samen met onze gildebroeders en zusters nog het glas te heffen in de Sint-Jorishof.

Gildekampioen2014Nederlands Kampioen Viertallen Vrije Hand: 

Tonny Weijters
Rob Weijtmans
Bart Vromans Az.
Cees Weijtmans

Nederlands Kampioen Vrije Hand

Tonny Weijters

2e prijs Korps Vrije Hand

Hetzelfde 1e Viertal

Wij feliciteren het 1e viertal met deze titel. Dit geeft Gilde Sint Joris het recht om volgend jaar het kampioenschap in Udenhout te organiseren.

Deken schrijver Gilde Sint Joris
Rob Weijtmans.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *