Twee branden in Udenhout vlak na elkaar

Twee branden in Udenhout 02Woensdagnacht heeft er aan de Molenhoefstraat een brand gewoed in 4 stallen met kippen. Een blikseminslag zorgde ervoor dat in één klap het bedrijf van de familie Bertens in de as lag. De gehele nacht en ochtend is de brandweer uit Udenhout bezig geweest met het blussen en nablussen van de resten. Hierdoor was het voor de Udenhoutse brandweer niet mogelijk om voor de volgende brandmelding uit te rukken. Een loods op het terrein van Vincentius stond rond de klok van 13.00 uur ook in brand waardoor de korpsen uit Oisterwijk en Berkel-Enschot op die melding af werden gestuurd. Ook een hoogwerker van de brandweer Tilburg werd opgeroepen om de brand in de loods, welke een onderdeel was van het Tuin Activiteiten Centrum, onder controle te krijgen. Doordat deze brand midden op de dag uitbrak en het ook nog eens herfstvakantie is, trok de brand wel veel bekijks.

Bij beide branden zijn, naast, helaas, 3000 kippen, gelukkig geen slachtoffers gevallen. Ondanks dat de materiële schade wel erg groot was hebben de brandweerlieden van de verschillende korpsen uit de regio er voor gezorgd dat het vuur niet nog verder om zich heen heeft gegrepen.

Foto’s: William van Dijk
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *