Een oor voor Fabe

Fabe3Niet alleen in Udenhout, maar zelfs in heel Nederland werd er de afgelopen weken aandacht geschonken aan ‘Een oor voor Fabe’. Al deze aandacht heeft er o.a. voor gezorgd dat afgelopen vrijdagavond ‘t Plein tot de laatste stoel bezet was voor de benefietavond voor Fabe.
De tribune werd zelfs niet uitgeschoven om er op die manier voor te zorgen dat er nog wat mensen meer naar deze avond konden komen. Met nog tientallen mensen op een wachtlijst was de belangstelling voor deze avond dus overweldigend.

Waar was deze avond nu precies voor?
Ongetwijfeld is dit in verschillende media al bij iedereen bekend. De bijna 4-jarige Fabe is geboren met enkelzijdig microtie atresie. Dat betekent o.a. dat zijn rechter oorschelp niet goed is aangelegd en aan deze zijde ook helemaal doof is.
Fabe4De beste “cabaretiers” van Brabant kwamen deze avond belangeloos optreden. Namen als Andy Marcelissen, Rob Schepers (Sterksel), Kitty Goverde, Maikel van den Berg, Frans Bevers en Duo Keps werden door presentator René van Boxtel één voor één op het toneel geroepen om het publiek vervolgens bloot te stellen aan een spervuur van (woord-)grappen.
Tussen de optredens door was er gelegenheid om te bieden op goederen die, o.a. door de Udenhoutse middenstand, beschikbaar gesteld waren.
Dat het publiek niet alleen gekomen was voor een gezellige avond, maar ook goed op de hoogte was waar deze avond om draait, bleek wel toen de heren van Duo Keps een stukje PVC buis voor € 75,- aan de man wisten te brengen. Ook schilderijen van John Beerens werden deze avond per opbod verkocht.
Na afloop had iedereen kramp in de kaken van het lachen en was iedereen het er over eens dat het een geweldige avond geweest was. Ook voor Fabe, zijn ouders Patricia en Michiel en opa Ton was de avond zeer geslaagd. De Fabe1opbrengst die aan het einde van de avond bekend gemaakt werd (€ 14.600,-), heeft de stap naar Amerika, waar Fabe geopereerd gaat worden, weer een stuk dichterbij gebracht. Wetende dat de opbrengsten van de veiling er nog niet bijgeteld zijn, kan het uiteindelijke doel alleen nog maar dichter bij komen.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest deze avond bij te wonen, maar u wilt toch uw bijdrage leveren, dan kan dat alsnog door uw bijdrage storten op nr. NL74 RABO 1096 7618 15 (t.a.v. F.J. Smit. O.v.v. “Een oor voor Fabe” én naam en adres).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *