Jo en Jeanne de Vos 50 jaar getrouwd

JoJeanneOp 27 november is het 50 jaar geleden dat een ras Udenhouter en een ras Udenhoutse elkaar het ja-woord hebben gegeven.
Jo en Jeanne kenden elkaar al enige tijd omdat Jeanne goed bevriend was met de zus van Jo en daardoor dus ook regelmatig bij Jo thuis kwam. De wederzijdse belangstelling moet in die tijd gegroeid zijn..
Het moet wel bijna zo geweest zijn dat Jeanne op een gegeven moment niet meer voor haar vriendin  maar voor Jo naar ‘Huize De Vos’ kwam.
Jeanne was in 1964, het jaar dat ze zijn getrouwd, werkzaam als winkelbediende bij de Coöp en Jo verdiende zijn boterham in de bouw.
Het huis aan de Tuinstraat (nummer 8), waar ze na hun huwelijk zijn gaan wonen is gebouwd door het jonge stel zelf, waarbij de hulp van de broer van Jeanne en vele andere vrienden en familie er voor gezorgd heeft dat het allemaal in korte tijd klaar was.
Er kon dus aan de uitbreiding van het gezin gedacht worden en dat is met twee jongens (Walter en Edwin) dan ook gelukt. Dat er inmiddels ook nog een kleindochter (Iris) bij is gekomen, maakt de trots bij Jo en Jeanne alleen maar groter.
Naast de gezelligheid binnen het gezinsleven moet er ook thuis gewerkt worden. Jo en Jeanne hebben de rollen daarin ook goed verdeeld. Jeanne doet het huishouden en Jo verzorgt de tuin.
Toen de kinderen wat groter waren, is Jeanne gaan werken bij ‘t Centrum. Ze heeft daar 40 jaar met heel veel plezier gewerkt.
Nu moet ze het wat kalmer aan doen, omdat ze slecht ter been is. Maar zoals Jeanne altijd zelf zegt, geldt hier voor haar ook: “Gewoon door doen”
Tegenwoordig kijkt Jeanne graag naar de tv, of is ze druk met het maken van puzzels in haar puzzelboek of het leggen van een kaartje.
Jo zit al enkele jaren in de vut, maar weet met de vrije tijd die daarmee samengaat wel raad.
Hij speelt nog graag een partij tennis bij TVU. Als het mooi weer is trekt Jo er ook op uit met zijn fotocamera. Enkele van deze resultaten hangen bij De Peppel. Hier kan hij dan zelf ook weer van genieten als hij daar een partij gaat biljarten.
Na al deze sportieve uurtjes is er voor Jo niets mooiers dan een mooi stukje klassieke muziek thuis bij Jeanne.

Wij wensen Jeanne en Jo naast een hele mooie dag, ook nog vele jaren samen in goede gezondheid toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *