Sinterklaas op het Kasteel kan dus tóch gekker!!!

SOK2014-02Na vijf jaar Sinterklaas op het Kasteel dachten we vorig jaar met 1800 bezoekers wel zo’n beetje aan de max te zitten. Het droge, maar koude, weer heeft er echter bij de zesde editie voor gezorgd dat ook die bezoekersaantallen uit 2013 ver overtroffen zijn. Vanaf 12.00 uur, toen de poorten open gingen, stond er gelijk een lange rij naar Sinterklaas, de ‘kapsalon’ en bij de verschillende andere activiteiten zoals het eierkoek versieren, hartjes-slinger maken, Amerigo-prik, het ballonnen-meisje en bij het bezoekje aan Amerigo.
Het maken en versieren van een Zwarte Piet en het kleuren van een mooi hartje voor een hele lange slinger naar het dak van het kasteel, waren zomaar twee onderdelen die de bezoekers van het kasteel konden doen. Ook was het erg druk bij de ‘All you need is Zwarte Piet’ caravan waar je buiten op een scherm precies kon volgen wat er in de caravan aan resultaten behaald werden bij het ‘sPiet-daten’.
SOK2014-03Vele bezoekers, in vele gevallen kinderen samen met een papa of mama, vertelden in de caravan aan zwarte piet wie de liefste piet van heel het stel was.
Verderop zorgden een pietenband en een pietenkoor afwisselend voor de nodige muzikale klanken.

Achter in de kapel werden verschillende zwarte pieten door de spaanse ‘Roy Donker’ voorzien van een nieuwe coupe, die de ene keer wat fraaier uitviel dan de andere…

Het allom bekende ‘Amerigo-prik’ zorgde voor een welkome afleiding als je in de rij stond te wachten voor een bezoek aan Sinterklaas.
Een mooie kasteelvrouw had gehoord dat de mail stuk was en dat er enkele verlanglijstjes opnieuw ingevuld moesten worden. Na een ‘like’ werd het lijstje doorgegeven naar een typ-piet die de lijstjes weer opnieuw in de computer ging opslaan.
SOK2014-01Lijstjes, meestal die van papa of mama, werden vaak ‘gedisliked’ en gingen direct de versnipperaar in.
Na een bezoekje aan de sint, die voor iedereen de tijd nam voor een handje of een foto, kwamen we bij het naar buiten lopen langs een ‘gesloten afdeling’. Door de ramen konden de kinderen zien dat opa piet van de televisie niet de enige oudere piet is geweest die meegekomen is uit Spanje. De zuster had het er maar duk mee om deze 7 bejaardenpieten onder controle te houden.
Eenmaal weer buiten was een ballonnenvrouwtje druk in de weer met het vouwen van verschillende grote ballon objecten.

Gelukkig hebben we het de gehele dag droog gehouden en was het ondanks de frisse temperaturen toch lang erg druk en gezellig op het terrein voor het Kasteel.
We kunnen echter ook niet ontkennen dat de wachtrij voor de kapel en voor de kelder van het kasteel erg lang waren. Gelukkig hebben wij daar zelf bijna geen negatieve geluiden over ontvangen. Toch gaat dat een van de aandachtspunten zijn voor de komende edities van SOK.
Mocht u naar aanleiding van de editie van dit jaar op- of aanmerkingen hebben waar wij als organisatie iets mee kunnen, dan hopen wij deze van u te mogen horen (info@udenhout-centraal.nl).
Wellicht is editie 7 van SOK in 2015 dan wel weer net zo gezellig, nog zeker zo druk, maar hebben we een oplossing gevonden voor het soms wat lange wachten.

Stichting Videogroep Udenhout (SVU) heeft een erg leuk filmpje gemaakt wat een mooi beeld geeft van de middag

Bekijk hier de fotoreportage van deze middag

SOK2014

Sinterklaas met 78 pieten, Amerigo en 2 kasteeldames. Samen hebben ze er weer een geweldige middag van gemaakt voor jong en oud!!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *