Ook in Udenhout pakken we de zorg samen aan!

Zorgbijeenkomst-prof-01Vanaf 1 januari zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de taken op het gebied van zorg, werk en jeugd. De gemeente Tilburg voert deze taken uit samen met partijen zoals de GGD Hart voor Brabant, IMW Tilburg, MEE regio Tilburg, Loket Z, de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente en de wijkverpleegkundige (in Udenhout is dat de wijkverpleegkundige van Thebe). Deze organisaties -herkenbaar aan het T-AANPAK label -werken voortaan slimmer en eenvoudiger samen en volgens dezelfde aanpak; de Tilburgse Aanpak.

Team Udenhout
Ook in Udenhout startte een team met professionals die inwoners helpen met hun vragen over zorg, werk en inkomen en volgens de Tilburgse Aanpak samenwerken. Deze professionals zijn bereikbaar via de vertrouwde adressen zoals (school)maatschappelijk werk, consultatiebureau, ouderen- of jongerenwerk, huisarts en wijkverpleegkundige.

Netwerkbijeenkomst
Dinsdag 20 januari organiseerde Team Udenhout een netwerkbijeenkomst voor organisaties die professioneel of vrijwillig hulp en ondersteuning bieden aan inwoners van Udenhout. Het was een druk bezochte bijeenkomst die in het teken stond van kennismaken met de professionals van het Team Udenhout en het delen van informatie over de Tilburgse Aanpak. De deelnemers bespraken ook hun wederzijdse verwachtingen rondom de samenwerking en wisselden enthousiast tips en contactgegevens uit. Team Udenhout kijkt uit naar een prettige en opbouwende samenwerking met alle maatschappelijke organisaties in Udenhout!

De aanwezige organisaties op de netwerkbijeenkomst: dorpsraad, Loket U, KBO, Zonnebloem, gemeente Tilburg, huisartsen Udenhout: dr.Jeuring, dr. Van Laarhoven, dr Ten Have, Vincentiusvereniging, wijkagent, IMW, GGD, MEE, Thebe, ’t Heem, de Wever, basisscholen Udenhout, kinderopvang Humanitas, Novadic Kentron, Halt, Zorgboerderij ‘Ons Erf ‘, Hemelsrijksche hoeve. R-newt jongenrenwerk, Contour de Twern, Impegno, ASVZ en sportbedrijf Tilburg.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *