De Keutel is er al weer voor de 44e keer!

Gratis huis-aan-huis verspreid in heel D’n Haozenpot

Afgelopen vrijdag werd het eerste exemplaar van de Udenhoutse carnavalskrant De Keutel officieel overhandigd aan Prins Rick d’n Urste van D’n Haozenpot. De officiële carnavalskrant van Udenhout verschijnt al weer voor de 44e keer. Dit jaar een jubileumeditie dus!

Keutel2015-01Onder het motto ‘Al 44 jaor meej ons Kupke in de wolke!’ heeft de Commissie Keutel, onderdeel van de Stichting Karnaval Udenhout, op bijna honderd pagina’s, allemaal in full colour, alle activiteiten tijdens carnaval in D’n Haozenpot bij elkaar verzameld. De officiële overhandiging was ook het startsein voor zo’n 30 vrijwilligers om de krant gratis huis-aan-huis te verspreiden.

Verspreiding
Iedereen in D’n Haozenpot, carnavalsvierder of niet, krijgt De Keutel aangeboden, maar de bezorger vraagt een vrijwillige bijdrage voor de viering van carnaval voor iedereen in Udenhout. Dus: houd vanaf 23 januari tot en met 31 januari, met uitzondering van de zondag, uw oren gespitst voor de deurbel! Deurbel niet gehoord of De Keutel gemist? Geen probleem, vanaf maandag 2 februari kunt u ‘m ook gratis afhalen bij Fotogalerie Angelique in de Kreitenmolenstraat.

44 jaar SKU
Voor een carnavalsorganisatie speelt het getal 11 een centrale rol. Vandaar dat jubilea gevierd worden op een veelvoud van 11. Gezien de oprichting van SKU in 1970 is 2014 dus een jubileumjaar. De oprichting van SKU was een idee van de toenmalige directeur van de Melkfabriek, de heer Henk Janssen. Het doel was te voorkomen dat de viering van carnaval in Udenhout te veel een besloten karakter kreeg. Bijzonder is dat twee van de oprichters van weleer, mevrouw Jook van de Plas-Robben en de heer Ad van Rijsewijk nog steeds verbonden zijn aan SKU. De Stichting zelf heeft de afgelopen decennia natuurlijk de nodige ontwikkelingen ondergaan. In die 44 jaar hebben verschillende Udenhouters carnavalesk eremetaal vergaard door bijvoorbeeld Prins Carnaval te zijn of op een andere manier bij te dragen aan het carnavalsfeest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *