Frie van Eijck is de 34e Udenhoutse Broeder

Uitbreiding Genootschap van de Udenhoutse Broeder

Op zondag 25 januari was in Zorgcentrum De Eikelaar in Udenhout het Broederfist, de bekendmaking van de Udenhoutse Broeder. Deze titel wordt elk jaar vergeven aan één van vele vrijwilligers in Udenhout en/of Biezenmortel. Dit jaar viel deze eer te beurt aan de heer Frie van Eijk vanwege zijn vrijwilligerswerk in en voor diverse verenigingen en stichtingen. Frie is daardoor de 34e Udenhoutse Broeder die opgenomen wordt in het Genootschap van de Udenhoutse Broeder.

Frie van Eijck 34e Broeder

foto: Simone v.d. Wiel (SKU)

Traditiegetrouw haalt de Broeder van het voorgaande jaar zijn nieuwe ‘collega’ op uit het publiek: deze taak was nu voor Tonnie van Rijsewijk, die vorig jaar deze titel kreeg

44 jaar carnaval
Dit jaar viert de Stichting Karnaval Udenhout, waar het Genootschap onderdeel van is, haar 44-jarig jubileum. Vandaar dat door het Genootschap gezocht is naar een kandidaat-broeder met verdiensten voor het carnaval in Udenhout. Twee evenementen zijn inmiddels diep verankerd in D’n Haozenpot: ’t Broederfist en de Boerenbruiloft. Frie van Eijck heeft als initiator én uitvoerder aan de wieg van beide feestelijke gebeurtenissen gestaan.

Muziek
Carnaval speelt wel een rode draad in het vrijwilligerswerk van Frie. Naast het opzetten van de Boerenbruiloft is hij vele jaren ‘Ambtenaar van de Burgelijke Stand’ geweest bij deze ceremonie. Maar hij is ook mede-oprichter van carnavalsorkest De Kliekskes. Deze bestaan niet meer, maar een aantal leden, waaronder Frie, spelen nu in Noggus.

Maatschappelijk
Maar ook in het ‘dagelijks’ leven heeft Frie verschillende functies bekleed. Hij is tien jaar voorzitter van Tennisvereniging Udenhout geweest, achttien jaar bestuurslid en penningmeester van de Openbare Bibliotheek Udenhout en nu lid van Bridge Club Udenhout. Tenslotte heeft hij vanuit zijn werk op de afdeling finance van de  NCB en later ZLTO ook na zijn pensionering nog ondersteuning gegeven aan KVO-afdelingen.

Felicitaties
Nadat Frie als Broeder geïnstalleerd was door Vader Abt en er de nodige lovende (dank)woorden gesproken waren, was het aan zijn familie en vrienden om hem te feliciteren met deze titel. Speciale woorden waren er ook van Prins Rick d’n Urste van D’n Haozenpot en zelfs burgemeester Noordanus van Tilburg. Allen roemden de inzet van Frie en het voorbeeld dat zij is voor velen. En dat is precies waarom Frie de titel Udenhoutse Broeder meer dan verdiend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *