Nieuws gemeente Haaren

Bezoek een duurzaam huis in Haaren

Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Ga je een zonneboiler aanschaffen, of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kun je zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt.

Ideeën opdoen
Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Een bezoek aan een woning en de uitwisseling met de bewoners en andere bezoekers geeft veel nieuwe ideeën hoe je tot een goede aanpak komt voor je eigen woning.

Schrijf u in
Vanaf 7 oktober is op  www.duurzamehuizenroute.nl/haaren te zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vanwege de grote belangstelling is vroeg inschrijven een aanrader.

Weekend weg
Gaat u op bezoek bij een woning tijdens de Duurzame Huizen Route of stelt u zelf uw woning open? Dan maakt u ook nog eens kans op een weekend weg in het ‘Het Natuurlijk Genot’ in België.

 

Festival Futura zet je graag in de spotlight! 

Tijdens Festival Futura op zaterdag 30 november zetten we iemand op een bijzondere manier in de schijnwerpers. We laten graag zien dat je ook met een duurzame kijk iemand goed kunt stylen!
We zoeken iemand die het verdient om een keer te worden gekleed door een stylist en onder handen wordt genomen door een kapper en visagist. Bent u de persoon die we zoeken of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar communicatie@haaren.nl.

 

Mantelzorgers verdienen ook aandacht

Dag in dag uit voor een naaste zorgen, kan naast het huishouden, werk of kinderen een zware belasting zijn. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. De mantelzorg geeft vaak voldoening omdat u zorgt voor iemand waar u om geeft. Toch vindt de gemeente het belangrijk om de mantelzorgers te belonen voor hun tomeloze inzet. Dit doen we met de mantelzorgwaardering en een mantelzorgdag.

Mantelzorgwaardering
Mantelzorgers, die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg, ontvangen een kleine attentie; de mantelzorgwaardering. Bent u nog niet bekend bij het Steunpunt Mantelzorg Haaren maar bent u wel mantelzorger voor een zorgvrager in Haaren? Stuur dan een e-mail naar het steunpunt, ter attentie van Annelies Bolkestein, anneliesbolkestein@contourdetwern.nl. U ontvangt dan een formulier dat u kunt terugsturen. 

Mantelzorgdag
Alle mantelzorgers die zorgen voor een zorgvrager uit Haaren zijn van harte welkom op de Mantelzorgdag op vrijdag 8 november. Die dag zetten we graag de mantelzorgers in het zonnetje.
De werkgroep Mantelzorg heeft weer haar uiterste best gedaan en een leuk en gevarieerd programma vol entertainment samengesteld. 

Programma
Vanaf 11.30 uur kunt u binnen lopen bij Den Domp. U wordt op ludieke wijze onthaalt. Om 12.00 uur start het programma en aansluitend kunt u genieten van een heerlijke lunch. Na een gezellige middag sluiten we om uiterlijk 16.00 uur de deuren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Ineke Matheeuwsen van het Steunpunt Mantelzorg Haaren, inekematheeuwsen@countourdetwern.nl

 

65 plus? Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en gratis OV-chipkaart

Met welke bus kan ik naar mijn familie? En hoe zit dat nou met de OV-chipkaart? Bij het Reisloket kunt u terecht met al uw vragen over het openbaar vervoer. De deskundige OV-ambassadeurs nemen alle tijd voor u en weten welke vragen senioren hebben. Kom langs voor antwoord op uw praktische vragen of een persoonlijk reisadvies. In het Reisloket kunnen 65-plussers ook gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen (u bespaart € 7,50).

Het Reisloket is op dinsdag 12 november van 10.00 uur tot 15.00 uur aanwezig bij het HelvoirThuis (Kloosterstraat 30, Helvoirt) Neem voor het aanvragen van de OV-chipkaart uw legitimatiebewijs en een pasfoto mee.

 

Kleine tentoonstelling in de vitrinekast in het gemeentehuis

Tot eind oktober vindt u in de vitrinekast in de hal
Een bijzondere verzameling van Peter Franken en anderen, ter gelegenheid
 van de bevrijding van Haaren op 26 en 27 oktober, 75 jaar geleden!
Kom langs en bewonder o.a. de speciaal gegraveerde hulzen voor Haaren,
en afbeeldingen van de gedenkplaats van Haarendael.

 Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Loop gerust ‘ns binnen.

 

Herdenking 75 jaar bevrijding

Komend weekend en het weekend daaropvolgend herdenken we in onze gemeente de bevrijding van 75 jaar geleden. In Helvoirt, Haaren en Esch zijn verschillende activiteiten. Deze worden georganiseerd door betrokken inwoners. U bent van harte welkom bij de activiteiten. 

Helvoirt – zaterdag 19 oktober in het HelvoirtThuis
19.00    zaal open en tentoonstelling over de jaren 1940-1944
19.15    Optreden Dutch Pipes & Drums
19.30    Officiële opening door avondvoorzitter Frans van Lith en burgemeester de Boer
20.00    Oorlogsverhalen in Helvoirt door Cees Slegers
Pauze
21.15    Optreden showband Full Stage Collective

Meer informatie? Stuur dan een e-mail naar mevrouw Ans Beijens beijens@home.nl.

Haaren – zaterdag 26 oktober in Den Domp
14.15    Zaal open,  muzikale ontvangst
15.00    Toneelstuk De Weg naar De Vrijheid
17.30    Einde en aperitief
18.00    Bevrijdingsbuffet
19.45    Bevrijdingsfeest
01.30    Afsluiting

Haaren – zondag 27 oktober
14.15    Zaal open, muzikale ontvangst
15.00    Toneelstuk De Weg naar De Vrijheid
17.30    Afsluiting

Voor zaterdag 26 oktober geeft de organisatie All-in kaarten uit (toneel – buffet – feest).
Voor het avondfeest kan men losse kaarten kopen bij Den Domp. Op zondag worden ook de kinderen van beide basisscholen uitgenodigd. Aan hen geven we immers graag het verhaal van toen door.

Esch
In Esch staat het hele weekend in het teken van de herdenking. Tegenover ’t Haventje komt een kampement dat u kunt bezoeken op vrijdag 24 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur. Op zaterdag 25 oktober kunt u hier tussen 15.00 en 17.00 uur terecht.
Daarnaast kunt u in het Dorpshuis De Es de expositie ‘Esch in oorlogstijd’ bezoeken op zaterdag tussen 12.30 en 17.00 en op zondag tussen 11.45 en 17.00 uur.

Zaterdag 25 oktober
10.30 – 12.30  (Her)beleving de bevrijding van Esch – Marktplein en aangrenzende straten
12.30 – 15.00    Oorlogstaferelen – Op en rondom het Marktplein

Zondag 26 oktober
10.30 – 11.45   Herdenkings- en bevrijdingsbijeenkomst ‘Esch 75 jaar bevrijd’ – ’t Haventje

 

Prikbord

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:

24 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
24 oktober: Inloopavond Mgr. Bekkersplein, 18.30 – 20.30 uur
31 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
7 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
14 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
28 november: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *