11-11… Maar dan anders…

Lieve Kleuven en Kleuvinnen,

Normaalgesproken begint vandaag, op de 11e van de 11e, het Carnavalsseizoen. Afgelopen carnaval presenteerden we het motto voor komend jaar: We zien ut wel!

Als we toen toch eens wisten… De wereld is inmiddels veranderd door het Coronavirus en dat brengt telkens wijzigende maatregelen met zich mee. Daarnaast hebben we de afgelopen 25 jaar prettig samengewerkt met onze vrienden uit de gemeente Haaren, maar maken we vanaf januari onderdeel uit van de gemeente Tilburg. Daarom kijken we ook naar wat daar gebeurt. We constateren dat diverse dorpen om ons heen het moeilijke besluit hebben genomen de carnavalsactiviteiten, voornamelijk de optochten, voor 2021 te annuleren. Met het oog op de volksgezondheid, veiligheid en om duidelijkheid te creëren.

Op deze dag delen we jullie helaas mede dat ook de Kleuven hebben besloten dat er in 2021 GEEN OPTOCHTEN plaats zullen vinden in Biezenmortel.

Dit sluit aan bij de lijn van de gemeenten en carnavalsverenigingen om ons heen, evenals bij de huidige coronamaatregelen. Daarnaast vinden we het niet verantwoord om nog meer dan andere jaren een publiekstrekker te zijn, want als je één van de weinigen bent die wél een optocht heeft, wordt het nu eenmaal drukker met deelnemers en publiek. Dit hebben we de afgelopen jaren gemerkt vanwege de weersomstandigheden op andere dagen, en dat is in deze tijd absoluut niet de bedoeling. Voor de duidelijkheid: dit besluit geldt dus voor de Zaterdagoptocht én de Lichtjestocht.

Helaas dus geen optochten in 2021. We hopen in 2022 wél weer aan de slag te kunnen (maar dan hebben we wel meer hulp nodig in het bestuur en de vrijwilligersploeg!!). Of dat gaat lukken? WE ZIEN UT WEL!

Blijf gezond en tot snel!

De Kleuven Biezenmortel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *