We zijn ongetwijfeld allemaal weer druk bezig met de vierde opdracht ‘(Zelf-)portret, maar dan anders…’. Hier hebben we nog een week de tijd voor en de eerste resultaten zijn al weer binnen.
We willen jullie de resultaten van de tweede ‘snelheid onder de loep’ en derde opdracht ‘uitgelicht in het donker’ natuurlijk niet onthouden.

Wil jij ook nog meedoen met deze leuke foto-evenement voor amateurfotografen? Dat kan klik op de link onder aan dit bericht!

Opdracht 2
De opdracht was: ‘Snelheid onder de loep…’
Bij alle opdrachten is het zo dat iedere deelnemer geheel naar eigen inzicht de opdracht mag benaderen. Snelheid kun je met een hele korte sluitertijd ‘bevriezen’, maar je kan ook juist d.m.v. een lange sluitertijd de beweging laten zien. Ga je echt iets onder een vergrootglas leggen (macro fotografie i.c.m. snelheid) of ga je de term ‘sluitertijd’ eens even heel erg goed bestuderen…
Bekijk hier de resultaten van opdracht 2!

Opdracht 3
De opdracht was: ‘Uitgelicht in het donker…’
Ook bij deze opdracht is het bepalen van de juiste sluitertijd, diafragma en het gebruik van een statief. In het donker ontkom je bijna niet aan het gebruik van wat langere sluitertijden (of het moet zijn dat daar juist de uitdaging ligt…). Hoe krijg ik dat ene beeldje mooi in beeld, waar ik bijna geen licht heb om de foto te maken. In de resultaten is mooi te zien hoe verschillend er naar de opdracht gekeken is, is de opdracht letterlijk benaderd of is er dieper over nagedacht…
Bekijk hier de resultaten van opdracht 3!