Wie komt er alle jaren………..

Sint Nicolaas, Hoezee! Gelukkig worden ook dit jaar weer alle schoentjes bij de schoorsteen gevuld en kan op 5 december pakjesavond gevierd worden, en toch is alles anders. Geen kinderen op de (Dieuwertje Blok)kade bij aankomst van de stoomboot in Elburg, geen rijtoer door het historische stadje, maar wel een feestelijk, bijna koninklijk defilé langs het bordes van het Grote Pietenhuis (beter bekend als Paleis Soestdijk) in Baarn.

Geen intocht van Sinterklaas in Udenhout, geen kinderfeest bij “Sinterklaas op het kasteel” maar gelukkig wel “Gluurpietjes” door heel Udenhout en afgelopen zondag een Speurpietentocht langs de Kreitenmolenstraat en Slimstraat. De Udenhoutse kinderen gingen op zoek naar Pietjes met een letter. Alle letters samen vormden een kort zinnetje, dat ingestuurd kon worden voor een prijsje. En ook al werkt Sint dit jaar thuis, toch liet Sint zich zien in Udenhout en wel binnen meerdere afleveringen van een Udenhouts Sinterklaas journaal, waar alle lagere schoolkinderen samen van konden genieten en waarin verslag gedaan werd door “Razende Reporter Pieter”. In het journaal van vorige week donderdag kregen de kinderen de  uitnodiging om mee te doen aan de Speurpietentocht, leerden ze een dansje en werd aan de kinderen van de bovenbouw gevraagd om grote borden te beschilderen die rond de rotonde van Udenhout geplaats worden om Udenhout in een vrolijke Sinterklaas stemming te brengen. Deze donderdag kregen de kinderen de opdracht om zelf inpakpapier te maken en mochten ze ideeën aandragen voor nieuw strooigoed. Afgelopen donderdag was Sint te zien zijn in een interactieve life show met de Udenhoutse lagere school kinderen, waarin de kinderen zelf vragen konden stellen aan de Sint.
Dit jaar is alles anders en hopelijk kunnen we volgend jaar weer Sinterklaas vieren zoals we gewend zijn, maar mede dankzij het werk van vele
enthousiaste, creatieve vrijwilligers zal voor de kinderen in Udenhout het Sinterklaasfeest wellicht weer het mooiste feest van het jaar zijn.

Nelleke Sträter,
correspondent De Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *