Nieuws gemeente Haaren

 

Gemeentehuis gesloten

Van maandag 28 december t/m donderdag 31 december is het gemeentehuis dicht. Wel zijn we  iedere dag van 09.00 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar om een afspraak te maken voor een geboorte- of overlijdensaangifte. U belt hiervoor naar ons algemene nummer (0411) 62 72 82.

Na 1 januari 2021 is het  gemeentehuis van Haaren gesloten in verband met de opheffing van de gemeente.

  

Einde gemeente Haaren

Dit waren de laatste gemeenteberichten van de gemeente Haaren. Per 1 januari houdt de gemeente Haaren op te bestaan en komt Biezenmortel bij de gemeente Tilburg.

Gemeentenieuws Tilburg
De gemeente Tilburg publiceert wekelijks het gemeentenieuws in de krant Stadsnieuws. Deze kunt u ook online lezen op .

Een goed 2021
Helaas is het door de pandemie onmogelijk om met u het glas te heffen op 25 jaar gemeente Haaren en te toosten op een mooie toekomst in uw nieuwe gemeente. De gemeente Tilburg staat klaar om u met open armen te ontvangen; daar zijn wij zeker van.

Dan rest ons niets meer dan u fijne feestdagen te wensen en al het beste voor 2021! Maak er een mooi jaar van!

Het college van Burgemeester en Wethouders, de gemeenteraad en de ambtenaren van de gemeente Haaren.

 

Laatste Haarense onderscheiding toegekend

Op 20 december 2020 ontving de heer Sjef Verstijnen de legpenning in brons van de gemeente Haaren. Deze kreeg hij voor al zijn verdiensten voor het dorp Haaren in de afgelopen decennia. Dit is de laatste onderscheiding die de gemeente Haaren voor de herindeling uitreikt.

Sjef Verstijnen krijgt de onderscheiding voor zijn activiteiten voor de Don Bosco Stichting en voor de totstandkoming van het boek ‘Haaren, een wandelend dorp’.
Het eerste exemplaar van dit boek kwam hij, samen met enkele andere betrokkenen, overhandigen aan burgemeesters de Boer en Janssen van respectievelijk Haaren en Oisterwijk. Dat hij zelf ook iets uitgereikt kreeg was voor hem een verrassing.

De bronzen legpenning wordt toegekend aan inwoners die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan hun gemeenschap. In het 25-jarig bestaan van de gemeente Haaren is deze penning slechts door elf andere inwoners ontvangen.   

 

Lintje voor raadslid Tiny Assink

Raadslid Tiny Assink (Progressief ’96) is vandaag benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenteraad van Haaren.

Helvoirtenaar Tiny Assink is sinds 2006 actief als raadslid voor Progressief ’96. Deze politieke partij werd opgericht bij het ontstaan van de huidige gemeente Haaren. Sinds 2010 is hij fractievoorzitter.

Assink kreeg de onderscheiding tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van Haaren. Vanwege de coronamaatregelen vond deze vergadering plaats met alleen de fractievoorzitters en de burgemeester als aanwezigen. De onderscheiding werd ook niet opgespeld door de burgemeester, maar door Assink’s echtgenote.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *