Met veel kinderen langs de route en mooi intocht-weer heeft Sinterklaas en hebben de pieten weer een geweldige entree gemaakt in Udenhout. Sinterklaas ging op de rug van Amerigo vanaf de sporthal, via de Groenvelde, Kreitenmolenstraat, Slimstraat en de Van Heeswijkstraat naar ’t Plein waar een volle zaal ouders met hun kinderen, bezig gehouden werd door presentator Ruud.
Een grote groep pieten mengde zich direct na aankomst tussen de kinderen in de zaal.
Toen het gordijn van het toneel open ging waren daar nog wat schoonmaakpieten aan het werk, maar al snel ging het programma beginnen.
Piet Vonk (waarschijnlijk de Spaanse broer van Freek…) was er dit jaar ook bij en hij had een mooi kadootje voor Sinterklaas.
De Sint was namelijk dit jaar op vakantie geweest in Afrika (waarvan hij trouwens ook nog even wat vakantiefoto’s heeft laten zien!!!).

Piet Vonk had speciaal voor Sinterklaas een aap gekocht, maar die ontsnapte tot overmaat van ramp uit zijn kooi in ’t Plein.
Gelukkig had Piet Vonk een camera om de buik van de aap gebonden zodat ze op het scherm konden zien dat de aap door het centrum van Udenhout aan het lopen was.
Met een paar ‘lokbananen’ hebben ze de aap uiteindelijk terug kunnen lokken naar ’t Plein.
Vanaf het balkon kwam de aap via een lang touw naar beneden, waar ze hem toch nog te pakken kregen.
Sinterklaas kon zijn tocht door Udenhout gelukkig weer voortzetten.
Ik denk dat Sinterklaas de pieten een mooi compliment gegeven heeft voor de manier waarop ze deze voorstelling in ’t Plein opgezet hebben!!!