Zing met ons mee!!

Dat vieren we onder andere met een mooi concert op zondagmiddag 6 november in de Lambertuskerk in Udenhout. De “klassieken” Mozart en Beethoven en hun tijdgenoten staan in dit concert centraal. Ter voorbereiding op het concert kunnen we nog wel wat extra koorleden gebruiken. Met name in de mannenpartijen zou versterking fijn zijn. Dit kan in de vorm van permanente leden, maar ook in de vorm van gastzangers.
Bent u nieuwsgierig naar ons koor? U bent van harte welkom om eens een repetitie bij te wonen. De Liederenkring repeteert in de aula van KindCentrum de Mortel op donderdagavonden van 20.00-22.00 uur. Wij doen als koor mee aan de landelijke “open koor weken”, waarin de deuren van de repetitielokalen wijd open staan. Dat is op donderdag 19 mei en 2 en 9 juni. Maar u kunt ook gerust op een andere donderdagavond binnenwandelen. Wij ontvangen u graag.

Het koor telt ruim 20 leden, even gevarieerd als het repertoire. De één houdt vooral van klassiek, de ander ziet meer in het lichtere repertoire. Wat we gemeen hebben is ons enthousiasme en ons plezier in het (samen) zingen.
De Liederenkring is opgericht in 1978. Enkele koorleden zingen al bij het koor vanaf het begin. Anderen zijn er later bij gekomen. Door de jaren heen is een breed repertoire opgebouwd. We zingen voornamelijk vierstemmig en a-capella: klassiek, maar ook recentere en lichtere koormuziek.
Er bestaat een duidelijk evenwicht tussen het sociale karakter van het koor en het streven naar muzikale perfectie. Een hechte onderlinge band en een grote inzet is daarvan het directe gevolg.
De kracht van De Liederenkring hangt ook samen met de bevlogenheid en professionaliteit van de dirigent. Zijn vernieuwende inbreng daagt ons uit en zorgt ervoor dat we kunnen blijven verrassen.

Zangkoor de Liederenkring

www.liederenkring.nl
Emailadres: Liederenkring@gmail.com