Puck en Juul Schoonus wandelen 6 juni 32 km de Alpe d’Huez op

Iedereen kent wel het sportieve evenement waarbij zo’n 5000 deelnemers de Alpe d’Huez op fietsen, hardlopen of wandelen. 16 kilometer omhoog met 21 haarspeldbochten. Vanaf de eerste keer in 2006 tot en met vorig jaar is er al 183 miljoen bij elkaar gefietst en gelopen.

Dit jaar zullen twee leerlingen uit Udenhout van het Cobbenhagen Lyceum al wandelend deze berg opgaan. De bedoeling is dat ze dit twee keer doen, dus 32 km in totaal.
Dit alles om geld bij elkaar te krijgen voor de strijd tegen kanker. Het Cobbenhagenlyceum organiseert dit al vele jaren. Aanvankelijk alleen voor fietsers, maar inmiddels ook voor wandelaars. Dit jaar gaan er 10 leerlingen mee om te wandelen en 10 om te fietsen. Dan ook nog 10 begeleiders, dus het is een gezelschap van 30 wat vertrekt.

Veel mensen hebben zelf of in hun omgeving te maken met kanker (gehad). Zo ook een vriendin van Puck. Zij vroeg Puck of ze mee wilde gaan omdat haar vader kanker had. En dat deed Puck. Na deze eerste ervaring wilde ze wéér gaan en ook haar zus Juul was enthousiast geworden. Belangrijk is dat hun ouders dit ook helemaal zien zitten en hen steunen. De deelnemers moeten zelf de kosten van 450 euro per persoon betalen voor de reis, begeleiding, overnachtingen, eten, drinken enz.
Puck en Juul hebben meegedaan aan een benefietconcert en aan de sportnacht van Cobbenhagen, op een rommelmarkt gestaan, tomatenplanten gekweekt en verkocht, bij familie en kennissen aangeklopt. Puck heeft ook geluksklavertjes gehaakt die te koop zijn bij “De kapsalon” in de Slimstraat. Dit zijn allemaal acties voor het goede doel.

Hoe ziet zo’n Alpe d’ Huez week er nu uit? Ze vertrekken zaterdag 1 juni in kleine busjes en gaan naar een camping waar ze in tenten slapen. Een klein vrachtwagentje gaat ook mee waarin alle fietsen gaan, maar ook de tenten en alle andere bagage. De dagen voor de daadwerkelijke tocht zijn er nog trainingen. Woensdag is rustdag en donderdag 6 juni gaat het dan gebeuren.

Ze starten met wandelen. In iedere bocht staan kraampjes met verfrissingen en eten. De sfeer is zodanig dat ze naar boven worden gejuicht, geroepen, geklapt door al het aanwezige publiek. Hun ouders, Roel en Lobke en hun zus Jip staan daar ook tussen en juichen om het hardst mee. Zij vertrekken namelijk dinsdags naar Frankrijk om erbij te zijn. Als de wandelende deelnemers boven zijn gaan ze met een skilift naar beneden en Puck en Juul gaan dan nóg een keer starten.

Graag brengen we de mogelijkheden om Puck en Juul te sponsoren met een bijdrage voor de kankerbestrijding. Dit kan door middel van bijgaande QR-code of door een bijdrage te storten op bankrekening: NL71RABO 0337356920 tnv P.Schoonus, onder vermelding van Alpe d’Huez
Wie meer over de acties wil weten kan dit vinden op de site: www.opgevenisgeenoptie.nl

De Wegwijzer wenst Puck en Juul een heel succesvolle wandeldag 6 juni.

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *