Survivalrun Udenhout: The Making Off

Ook in de weken voor de Run moet er hard gewerkt worden

Wie deze weken in het buitengebied van Udenhout fietst, wandelt of rijdt ziet op verschillende plekken de hindernissen voor de Survivalrun (14-15 september) “uit de grond schieten”.

Met man en macht en groot materieel worden door ruim 30 vrijwilligers (in diverse teams) 36 hindernissen gebouwd met bomen, palen, touwen, spanbanden, triangels, pallets en zo meer. Al op 24 augustus, drie weken voor de Run, zijn de eerste bomen “weggelegd” door Boomrooierij Weijtmans. Uit het depot bij Wim van Gorp en Jan van Rijsewijk zijn de andere materialen opgehaald.

De hindernissen zijn het ontwerp van de bouwers zelf. Bij het bouwen wordt natuurlijk rekening gehouden met de voorschriften van Survivalbond Nederland. Als voorbeeld worden ook bestaande hindernissen gebruikt. Tijdens het bouwen worden de hindernissen nog aangepast en zo nodig extra versterkt. Survival Bond Nederland heeft een handleiding hoe knopen en spanbanden aan te brengen. Het Udenhouts U-tje is bij het vastmaken van de spanbanden een begrip. Vrijdag voor de Run worden de hindernissen gecontroleerd op veiligheid door de parcours commissie van de Survivalbond. Bij goedkeuring is de verantwoordelijkheid en de verzekering door de bond gewaarborgd. De meeste bouwers zijn zelf lid van Survivalclub Udenhout en leden vanuit Udenhout mogen elders in het land wedstrijdhindernissen keuren.

Tijdens het jeugdkamp van de Survivalclub zijn door de jonge clubleden maquettes gebouwd van mogelijke hindernissen. De mooiste is nu gerealiseerd in de Schoorstraat tegenover De Baron. Een bijzonder exemplaar dus. Jong geleerd is oud gedaan.

Fotograaf Henny en ik hebben op een zwoele zomeravond meegekeken bij de bouwwerkzaamheden van twee hindernissen in de Schoorstraat. We zijn onder de indruk van het enthousiasme van de bouwers Luc, Floris, Martijn, Wim, Jan, Wim en Kees. Professioneel en in goede onderlinge samenwerking zijn zij vele uren bezig om de klus te klaren. Waar een klein dorp groot in kan zijn!!

 

Tekst:  Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *