Feestelijke sfeer bij Midzomerfestival ASVZ

Al van verre komt de vrolijke Nederlandstalige muziek me tegemoet. In de feestelijk versierde tuin van ’t Rectoraat geniet het publiek, bestaande uit bewoners, medewerkers, familie en andere belangstellenden, van het optreden van een achttal artiesten. De stemming zit er goed in. Een enkeling waagt een dansje. De zon helpt een handje mee om het festival een zomers tintje te geven.

Frans van Gestel is de initiatiefnemer van het festival. Voor Prisma organiseerde hij al vele malen het Prisma Pop Festival. En hij kreeg ook bij ASVZ de handen op elkaar voor de organisatie van een muziekfestival. In goede samenwerking met de Recreatieafdeling is een festival opgetuigd met optredens van B artiesten en eigen talenten binnen ASVZ. Vooral zij worden goed in de schijnwerpers gezet.

Ook voor de inwendige mens is goed gezorgd. Bij de bar zijn allerlei drankjes te koop Er wordt popcorn gebakken en vanuit het restaurant van ’t Rectoraat worden broodjes kroket geserveerd.

Vijfentwintig vrijwilligers van ASVZ hebben geholpen met het opbouwen van het podium en de bartent en zullen straks ook weer helpen met het afbreken en opruimen. Bovendien begeleiden zij de festivalbezoekers waar nodig. Door sponsoring van Kees Weijtmans uit Udenhout en Joost Schellekens uit Biezenmortel is de entree van het festival gratis.

Al met al mag het festival geslaagd genoemd worden. Volgens Frans blijft het niet bij deze ene keer en wordt het een jaarlijks terugkerend feest in de vroege zomer. De enthousiaste festivalgangers hebben dus iets om naar uit te kijken.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Pieter Michielsen, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *