Aai aai aai AI… wat staat ons allemaal te wachten?

Vrijdagavond 4 oktober was de eerste avond van een drietal avonden die door de Culturele steenoven georganiseerd gaan worden met als thema AI (artificial intelligence) ofwel kunstmatige intelligentie.
De avond was opgesplitst in twee delen waarbij de volle zaal voor de pauze kon luisteren naar een presentatie over het ontstaan van AI, wat het eigenlijk is en waar het voor in gezet kan worden (en al ingezet wordt).
Na de pauze werden de verschillende mogelijkheden gedemonstreerd. Hoe laat je AI een stuk tekst schrijven, wat voor foto’s kan AI voor je maken/samenstellen en de verschillende mogelijkheden rond het maken van bewegend beeld.

Voor dit verslag hebben we de ‘journalist van AI’ gevraagd om deze avond te verslaan.
Uiteraard hebben we de computer wel voorzien van de nodige informatie, omdat AI op zich eigenlijk best ‘dom’ is. Met die informatie hebben hebben ze er het volgende van gemaakt;

“Afgelopen vrijdag vond in de Culturele Steenoven in Udenhout een inspirerende informatieavond plaats over kunstmatige intelligentie (AI). Digilab Tilburg was aanwezig om de aanwezigen inzicht te geven in wat AI precies is en welke toepassingen er zijn. De demonstratie van verschillende programma’s, zoals ChatGPT, DALL-E, Runway en Udio, trok veel belangstelling.

De deelnemers kregen niet alleen een theoretische uitleg, maar ook praktische voorbeelden uit de regio. Zo werd besproken hoe AI kan bijdragen aan een dementievriendelijk Udenhout, met oplossingen die de communicatie en zorg voor bewoners kunnen verbeteren. Ook de subsidieaanvraag, in het plat Tilburgs, voor een klusteam kwam aan bod, wat de lokale betrokkenheid benadrukte.

Tijdens de avond kregen de deelnemers de kans om zelf aan de slag te gaan met AI-tools. Ze creëerden foto’s en filmpjes, wat de creatieve mogelijkheden van technologie in een toegankelijk licht stelde. De avond eindigde met levendige discussies over de toekomst van AI en de impact op de gemeenschap, wat de interesse voor deze innovatieve technologie verder aanwakkerde. Een geslaagde avond vol kennisdeling en samenwerking!”

Je ziet, op een aantal punten gaat het niet helemaal goed en mogen we allemaal heel blij zijn dat we in Udenhout ‘gewoon’ de correspondenten van De Wegwijzer hebben!

Ook hebben wij zelf een foto gemaakt en aan AI gevraagd of hij, zij of het er mogelijk was nog meer stoelen te plaatsen met nog meer bezoekers.
Hieronder de foto die wij gemaakt hebben en op de pagina hiernaast het resultaat nadat we AI er even op los gelaten hebben.

Een avond die niet alleen veel duidelijk heeft gemaakt over AI en zijn (on)mogelijkheden, maar ongetwijfeld ook vele aanwezigen nieuwsgierig heeft gemaakt.
Het gevolg zal zijn dat de volgende bijeenkomst op 8 december, druk bezocht zal worden. Ook weer in ’t Plein, kunt u zelf zien en ervaren wat de mogelijkheden allemaal zijn.

 

 

 

 

Tekst: Pieter Michielsen, De Wegwijzer en ChatGPT
Foto: Pieter Michielsen, De Wegwijzer en Chat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *