Udenhout is te mooi om niet vast te leggen op de ’gevoelige plaat’

Met dit gegeven in het achterhoofd heeft udenhout-centraal.nl het idee opgevat om over enkele maanden een foto-expositie te gaan houden.
Het moet een Foto expositie over Udenhout gaan worden (deze keer is het thema dus Udenhout)

Op welke datum en waar is nog niet bekend. Voor de ‘vulling’ van de expositie en wat we er allemaal een beetje omheen willen gaan organiseren kan al wel het een en ander vertelt worden.

We hebben al enkele toezeggingen binnen van mensen die graag mee willen doen aan de expositie. Reden voor ons om er eens goed voor te gaan zitten en kijken wanneer we het beste deze expositie doorgang kunnen laten vinden. Omdat we natuurlijk iedereen de kans willen geven om de komende weken/maanden nog een aantal mooie verrassende Udenhoutse foto’s te maken.
Ook als u dus nog geen foto’s in uw archief hebt zitten, kunt u toch nog mee doen en zien we u waarschijnlijk de komende periode met uw camera door Udenhout struinen voor dat ene mooie plaatje waar u alle bezoekers versteld van doet staan.

Extra onderdeel

Ook willen we nog een extra item aan de expositie toevoegen.
We hebben een flink aantal t-shirts van Udenhout op voorraad liggen die we graag als rode draad voor de volgende opdracht willen gaan gebruiken.
We willen proberen zoveel mogelijk plaatsen over de wereld foto’s gaan verzamelen waarbij dat t-shirt goed te zien is in een voor iedereen bekende plaats op de wereld.
Ga jij dus (binnenkort) op vakantie en kom je daarbij op hele bekende plaatsen, dan mag u bij ons een t-shirt op komen halen om dat op vakantie vast te leggen.
Het animo voor dit onderdeel zal ook mede bepalend zijn of de expositie nog voor of na de zomervakantie plaats zal vinden.
Laat dus zo spoedig mogelijk weten of je hieraan mee wil doen.

Wie gaan er bijvoorbeeld exposeren?

Eén van de ‘fotografen’ die de expositie gaat vullen bent u misschien wel zelf. Bent u beroeps of, nog liever, hobby fotograaf dan dagen wij u graag één of enkele van uw ‘meesterwerken’ aan heel Udenhout te laten zien.

Wat is het onderwerp waaraan de foto’s moeten voldoen?

Om de mogelijkheid voor een tweede expositie open te houden willen we aan deze eerste expositie een opdracht meegeven.
De opdracht is; “Ooh…. is dat ook Udenhout!!!” (probeer geen personen die daar geen toestemming voor gegeven hebben op de foto te zetten)

Mogen er ook kinderen meedoen aan de expositie?

Als zich genoeg kinderen aanmelden zouden wij het alleen maar leuk vinden om een deel van de expositie te vullen met foto’s die door kinderen gemaakt zijn!

Moeten de foto’s het afgelopen jaar gemaakt zijn?

Dit is niet noodzakelijk. We hopen wel dat er diegene die de foto inzend, die foto ook zelf gemaakt heeft en er op die manier iets bij kan vertellen.

Moeten het natuurfoto’s zijn, van een straatbeeld of van een typisch Udenhouts evenement?

Hier bent u helemaal vrij in. Niemand dan uzelf kan beter bepalen hoe u naar Udenhout kijkt. Wij zijn alleen maar erg benieuwd wat dat voor verrassende beelden gaat opleveren.

Moeten de foto’s digitaal zijn?

Nee, dat is helemaal niet verplicht. Ook foto’s van het bekende rolletje zijn niet minder mooi…
Bij het aanleveren van een digitale foto is het wel belangrijk dat de resolutie hoog genoeg is om er een vergroting van te maken. (minimaal 1 Mb groot)

Hoeveel foto’s mag je inzenden?

Afhankelijk van het aantal deelnemers en beschikbare ruimte kunnen we pas zeggen hoeveel mogelijk is. Maar als u een aantal foto’s gemaakt hebt die een serie vormen of een aantal foto’s waaruit u geen keuze kan maken willen wij graag wat meer foto’s per fotograaf tentoon stellen.

Stuur een mailtje met uw gegevens naar info@udenhout-centraal.nl.
Mocht u iemand kennen waarvan u vind dat hij of zij mooie foto’s maakt, maar die niet wil exposeren, probeer deze mensen dan alsnog over de spreekwoordelijke streep te trekken…!!!

Wij hopen dat deze expositie in ieder geval door vele personen gevuld gaat worden.
Maar….. meedoen is in dit geval vele malen belangrijker dan de kwaliteit van de foto!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *