Nieuwe Rabobank gebouw is een ontmoetingsplek

Heropening-Rabobank-2015-01Afgelopen week hebben er al verschillende activiteiten plaats gevonden in het opnieuw ingerichte Rabobank gebouw. Woensdag waren de allerkleinste diegene die in de schijnwerpers stonden. Een aantal Efteling figuren waren naar Udenhout gekomen om de kinderen de middag van hun leven te bezorgen. Er waren er zelfs een aantal bij die hun kinderfeestje bij de Rabobank gevierd hebben.

Vrijdagmiddag was het tijd voor de officiële opening. Directeur Martin Houben sprak de aanwezigen toe en vertelde wat het idee was achter de nieuwe formule van de Rabobank.
Zo is het een ‘open’ ruimte geworden waar klanten, leden, maatschappelijke organisaties en ondernemers (zonder commercieel belang) elkaar kunnen ontmoeten, maar uiteraard ook met mensen van de Rabobank die tijdens kantooruren gewoon aanwezig blijven voor uw vragen of u helpen bij allerhande bankzaken.
Er zijn een aantal ‘stilte’-ruimtes gemaakt, maar ook in de ontmoetingscafé is er gelegenheid om met mensen te af te spreken en van gedachte te wisselen.
De Rabobank kiest er hiermee voor om dichtbij en betrokken te blijven in Udenhout. Dit ondanks het feit dat steeds meer mensen hun bankzaken online regelen en steeds minder mensen een bezoek brengen aan de bank.

Heropening-Rabobank-2015-02De officiële openingshandeling werd verricht door Clasien de Leeuw, die een boek over de geschiedenis van de Rabobank in Udenhout in een vitrine in de hal plaatsen.
Tussen tal van andere boeken over Udenhout maakt de Rabobank nu definitief deel uit van de Udenhoutse geschiedenis. Zowel de inmiddels al opgeschreven geschiedenis, als de geschiedenis die nog voor ons ligt…

Een van de oud directeuren van de Rabobank Udenhout (Kees van de Bersselaar) kreeg uit handen van Martin Houben nog een boek overhandigd.

Martin Houben overhandigde naast een boek ook nog een cheque voor het ontmoetingscentrum voor ouderen aan voorzitter Henk Kuijpers van Stichting De Peppel.

Na deze plichtplegingen ging iedereen een kijkje nemen in het gebouw en werd het gebouw ook ingebruik genomen waar het onder andere voor bedoelt is. Het ontmoeten van mensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *