Udenhout, van oude mensen voor kinderen!

Dorpsverhalen op de Spitse Hoek!

Boek kunstwerk SpitseHoekHet is zover: op vrijdag 20 maart, op De Spitse Hoek, in de bocht van de Slimstraat bij de Molenhoefstraat, gaan we ons verhalenobject plaatsen: een sokkel van vijf meter lang waarop uitvergrote linosneden zijn ‘neergedwarreld’. Het zijn symbolen van ons dorp, gemaakt door Udenhoutse kinderen. Zij vroegen aan ouderen uit het dorp hoe het vroeger was in ’t dorp, en maakten kunstwerken van symbolen uit die dorpsverhalen. Door een druk op een van de knoppen op de zijkant van de sokkel, kun je naar die gesprekken luisteren terwijl je zit op een van de linosneden. Je hoort over de bomenrooierij, de klompenmakerij, de wachtpost bij het spoor, de harmonie, de kruidenierswinkel en natuurlijk de steenfabriek!
Alle 30 linosneden zijn van 19 maart tot eind april te zien in de hal van de Wichelroede, samen met foto’s van de ouderen en een beeldpresentatie van het project.
De volledige gesprekken en alle 30 linosneden zijn opgenomen in het boek “Udenhout, van oude mensen voorkinderen”. Op 25 maart neemt wethouder Mario Jacobs het eerste exemplaar in ontvangst tijdens de officiële afsluiting van de herstructurering van de hoofdlinten. Het boek én ansichtkaarten van alle lino’s van de kinderen zijn vanaf 26 maart te koop bij Fotogalerie Angelique, Nogmaals, Drogisterij Venmans en Hoppenbrouwers, waar u in de etalage ook  de film van het project kunt bekijken die onze videoclub ervan maakte.
Udenhout is rijk aan geschiedenis en verhalen die in de loop van de tijd het dorp hebben gemaakt tot wat het is. Die geschiedenis maken wij samen, zet zich voort. Tijdens dit project in 2014 zijn veel goede ideeën aangedragen om die dorpsverhalen te vertellen. We kijken er naar uit om volgend jaar weer andere dorpsverhalen in de sokkel kunnen monteren om te beluisteren. Met weer andere oude Udenhouters en kinderen. Iedereen die een goed idee heeft kan dat doorgeven via info.stichtingsas@gmail.com of 06-23823953.

‘Udenhout, van oude mensen voor kinderen’ is een project van stichting SAS van Saskia van Haeren, in opdracht van de gemeente Tilburg.

Kunstwerk SpitseHoek

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *