Elkaar ontmoeten tijdens Rondje van Johannes

Op Tweede Paasdag 6 april organiseren een aantal vrijwilligers uit de Johannes XXIII Parochie een speciale tocht: het Rondje van Johannes. Doel van het evenement is elkaar en de parochie beter te leren kennen. Het Rondje van Johannes is een fiets- of autotocht langs de vier kerken van deze nog relatief nieuwe parochie. Bij elke kerk worden de deelnemers getrakteerd op een activiteit en een versnapering. Deelname aan de tocht is gratis, wel dienen deelnemers zich van te voren aan te melden via rondjevan@johannesxxiiiparochie.nl
Het Rondje van Johannes begint om 12.15 uur bij de Caecilia-kerk in Enschot.

Vier torens
Naast de gezelligheid van het samen op pad zijn, heeft het Rondje van Johannes ook een achterliggende gedachte. De werkgroep wil mensen op een leuke, positieve manier kennis laten maken met de kerk en het geloof en de parochianen kennis laten maken met elkaar.  De Johannes XXII Parochie bestaat namelijk pas zo’n twee jaar en is een samenvoeging van de parochies Berkel, Enschot, Biezenmortel en Udenhout.

Onderweg
Het Rondje start bij de Caecilia-kerk in Enschot. Daar wordt iedereen ontvangen en serveert de werkgroep een voorgerechtje. Daarna gaat de tocht naar Biezenmortel. Daar is een tentoonstelling van diaconiewerk binnen de parochie en krijgt iedereen kopje soep. Vanuit Biezenmortel verder naar Udenhout: daar krijgen de deelnemers een rondleiding door de Lambertuskerk en wordt er een hoofdgerecht geserveerd. Daarna volgt de afsluiting in de kerk in Berkel waar het gilde zal vertellen over hun werk en samenwerking met de kerk en krijgt iedereen een nagerechtje.

Vervoer
Het is de bedoeling dat het Rondje van Johannes per fiets afgelegd wordt. Echter, met de auto is ook mogelijk en er is zelfs een huifkar voor vervoer beschikbaar. De begeleiding tijdens de tocht wordt gedaan door verschillende vrijwilligers uit de parochie. Maar natuurlijk is het gehele pastoraal team deze dag aanwezig, alsmede het kerkbestuur en de pastoraatsgroep.
Deelname aan de tocht is gratis, wel dienen deelnemers zich van te voren aan te melden via rondjevan@johannesxxiiiparochie.nl.

Rondje van Johannes 2015_2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *