Stichting de Zuivelfabriek zoekt collectanten

Voor eerste landelijke Oranje Fonds Collecte in week van Koningsdag

Van 27 april tot en met 2 mei collecteert de Zuivelfabriek mee met de Oranje Fonds Collecte in Udenhout. Van het opgehaalde bedrag krijgt de Zuivelfabriek de helft. Daarmee investeert de stichting in het vernieuwen van het interieur en het vergroten van de toegankelijkheid. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Brabant. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. Stichting de Zuivelfabriek is op zoek naar ongeveer 20 mensen die mee willen collecteren. Opgeven kan via
www.dezuivelfabriek of info@dezuivelfabriek.nl

De voormalige Zuivelfabriek Udenhout bestaat volgend jaar 100 jaar en verdient het om even extra in het zonnetje te worden gezet, aldus Frits Janssen oud directeur. De Udenhoutse Zuivelfabriek, in het verleden beter bekend als Isidorus, of voor intimi zelfs ‘onze Dorus’, heeft altijd een bijzondere plaats in de gemeenschap gehad en die sociale rol is eigenlijk na een eeuw nog steeds niet veranderd. De Zuivelfabriek is tegenwoordig een vrijwilligersorganisatie waarvoor ongeveer 20 vrijwilligers uit het dorp actief zijn. Ook heeft de Jongerenwerkster van R-Newt in het gebouw haar Udenhoutse thuisbasis en staat zij klaar voor jongeren die een luisterend oor nodig hebben of een beetje steun kunnen gebruiken om hun droom/idee te verwezenlijken. Daarnaast volgen wekelijks 375 volwassenen en kinderen dans-, theater- of muziekles in de Zuivelfabriek en repeteren er diverse bandjes. Kortom: de Zuivelfabriek is een uitnodigende en laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners en organisaties die iets voor Udenhout kunnen en willen betekenen. Steun daarom de Zuivelfabriek, help “onze Dorus” aan nieuwe stoelen en een betere toegankelijkheid en wordt een van onze collectanten. Of meldt je aan als vrijwilliger, dat mag natuurlijk ook.

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. En daarbij is de hulp van vrijwilligers meer dan welkom!.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *