Waar zitten de knopjes

waar zitten de knopjesDankjewel! aan alle mensen in het dorp voor het enthousiasme waarmee  het project ‘Udenhout, van oude mensen voor kinderen’ is ontvangen!

Het project is met en door heel veel mensen in Udenhout tot stand gekomen: kinderen, ouderen, vrijwilligers en professionals.
De groep mensen die in het boek genoemd staan, breidt zich uit. Ouders, broers en zussen, vrienden, buren, familie of collega’s kennen nu ook het project & verhalenobject op De Spitse Hoek, vertellen het verder en komen al met ideeën voor nieuwe verhalen.
En zo moet het zijn! Zwaan kleef aan, zegt het voort, alle verhalen maken het dorp tot wat het was, is en wordt. We maken samen de geschiedenis, van generatie op generatie. Van mens tot mens.
Neem plaats. Luister. Vertel!

Tijdens het gehele proces dat het kunstwerk gemaakt is, heeft de SVU gefilmd. Van al dat materiaal is een mooie film gemaakt. Wie de volgende link kunt u deze film bekijken: Film van Stichting Videogroep Udenhout

Boek kunstwerk SpitseHoekHet boek bevat de volledige verhalen, geïllustreerd met alle  linosneden van de kinderen. In een set van 10 ansichtkaarten zijn de 30 lino’s en uitspraken nog eens bij elkaar gebracht.

Boek en kaarten zijn op vrijwillige basis gemaakt. Ze zijn zonder winstoogmerk te koop bij Angelique, drogisterij Venmans, Nogmaals en Hoppenbrouwers. In de hal van de Wichelroede zijn de lino’s, foto’s van de oude Udenhouters en een beeldpresentatie van het project te zien tot eind april.

De film van SVU over het project vind je via deze link en via www.stichtingsas.com. Daar kun je ook nieuwe verhalen aanmelden, doorklikken naar foto’s, en vind je informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *