Doet de uitslag er nog iets toe…

sss-vcb-2015-01Al weken, zoniet maanden, stond zondag 8 november bij veel voetballiefhebbers omcirceld in de agenda. Niet vanwege de vaderlandse klassieker Feyenoord – Ajax, maar enkel en alleen door de voetbalderby der voetbalderby’s SVSSS-VCB.
Koude oorlogvoering heeft in de dagen voorafgaand aan deze zondag de boventoon gevoerd bij menig koffieautomaat bij bedrijven in Udenhout en Biezenmortel.
Welk team is er nu beter geworden sinds de laatste ‘klassieker’? Gaat VCB het gat met SVSSS terugbrengen tot 2 punten of loopt SVSSS uit naar een bijna schier onmogelijke overbrugbare voorsprong van 8 punten?

Als we onderweg zijn naar het voetbalstadion van Udenhout aan de Sportlaan zien we onderweg grote groepen mensen dezelfde richting oplopen en krijgen we al het gevoel dat het wel weer eens zo’n dag gaat worden zoals we de afgelopen jaren al meer hebben mogen meemaken. Als we de fiets vervolgens ergens halverwege de sportlaan in een heg moeten achterlaten weten we het zeker; vandaag is het SVSSS – VCB…
Waar we normaal gesproken bij het betreden van het sportpark zo door kunnen lopen staan we nu even in de rij vanwege de drukte. We zoeken snel een mooi plaatsje langs de lijn, welke we even later al weer heel snel verlaten vanwege de enorme rookbommen die door beide supportersgroepen afgestookt worden en precies over het supportersvak waar wij staan heen trekt.
Met enige vertraging en ongeveer een 1500 supporters langs de lijn begint de wedstrijd.
Al snel weet Jim de Laat op zeer fraaie wijze, de score in het voordeel van SVSSS te openen. Vanaf dat doelpunt is het een echt voetbalgevecht waar zichtbaar meer dan alleen de drie punten op het spel staan.
Dat SVSSS de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 weet te winnen is vooral erg leuk voor alles en iedereen die een blauw-wit hart heeft. Na de wedstrijd is er echter helemaal geen verschil meer tussen de oranje-zwarten en de blauw-witten. Een groot verbroederingsfeest barst los als iets na kwart over vier het eindsignaal klinkt.
Zanger Niels van Kollenburg zorgt samen met DJ Tobias voor de nodige musicale klanken en vanachter de geweldig mooi gerenoveerde bar wordt iedereen van een natje en een droogje voorzien (waarbij de ‘natjes’ duidelijk de winnaar zijn).
Als we vervolgens iemand tegen komen die iedere zaterdag achter de bar van SVSSS staat, maar waarvan we weten dat haar vriend een speler is van VCB, kunnen we het niet laten om even te vragen hoe ze de wedstrijd beleefd heeft en of de juiste ploeg gewonnen heeft. Heel eerlijk geeft ze aan dat ze deze dag voor VCB was omdat je altijd achter je vriend moet blijven staan. Als we dan vervolgens opmerken dat we geen oranje kunnen ontdekken in haar outfit geeft ze heel snel antwoord; “Ik heb vandaag speciaal een oranje onderbroek aangetrokken…” Omdat we maar plaats hebben voor 1 foto moeten wij jullie het bewijs hiervan schuldig blijven.
Misschien dat er bij de wedstrijd in Biezenmortel over enkele maanden wel plaats voor is, en anders hopen we maar dat beide ploegen promoveren zodat in ieder geval de derby onder de derby’s in stand blijft!!!

Bekijk hier nog een aantal andere foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *