Is dat angstzweet…? Uuuuuh, nee het regende daar….

Horrortocht2015-02Het is zaterdagavond 7 november rond de klok van 19.00 uur als de regen met bakken uit de hemel komt. Het maakt de avond alleen nog maar donkerder en minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Toch gaan er rond de klok van 20.00 uur grote groepen richting de Schoorstraat waar, vanaf het terrein van de Boomkwekerij, angstaanjagende geluiden te horen zijn. Normaal gesproken zijn dit niet de geluiden waar kinderen heel blij van worden, maar hoe gek het ook klinkt, deze keer rijden ze direct het terrein van de boomkwekerij op om te gaan kijken waar die geluiden vandaan komen.
Het blijkt de jaarlijks terugkerende Horrortocht van de Stichting Kindervakantieweek te zijn.

Rondje griezelen
Op leeftijd is er door de organisatie een indeling gemaakt, de allerkleinsten mogen onder begeleiding als eerste een rondje lopen. Gezegd moet worden dat al snel niet helemaal duidelijk is wie wie eigenlijk aan het begeleiden is, de grote de kleintjes of andersom…?
Het eerste gedeelte van de tocht gaat buiten over de boomkwekerij. Door de regen van een uurtje eerder is het er niet makkelijker op geworden om geconcentreerd te blijven. Uitkijken waar je je voeten neerzet en gelijktijdig proberen niet te schrikken van rond de 40 griezels (of in ieder geval van wat er nog over is van sommige toegetakelde personen…) die ze tijdens de tocht tegen kunnen komen.
Het tweede stuk gaat door de hal van de boomkwekerij. Hier is een heel parcours uitgezet waar de deelnemers door mogen lopen. Ook in dit laatste stukje zorgen laser- en lichteffecten, schmink- en grime technieken en veel geluidseffecten ervoor dat het voor niet iedereen vanzelfsprekend is om hier met een schone broek doorheen te lopen. Begeleiding die bij binnenkomst nog dapper voorop lopen, zien we als laatste persoon van de groep de hal weer verlaten met het angstzweet nog zichtbaar op het voorhoofd….

Horrortocht2015-01Opkomst
Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur zijn er constant groepjes vertrokken vanaf het startpunt om uiteindelijk vol lof terug te keren. Opvallend hierbij is dat de stoere jongens bij het eindpunt aangeven helemaal nergens geschrokken of bang geweest te zijn. De dames konden dat eigenlijk niet meer zeggen, die gaven met over het gehele terrein hoorbare angstkreten duidelijk aan dat de horrortocht ook dit jaar zijn naam weer heeft waargemaakt.
En die jongens…. die hebben thuis gewoon weer een schone broek aangetrokken en blijven verder in hun rol…..

Bekijk hier nog een paar foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *