Equipe Mont Ventoux; Prisma doet weer mee!

prisma_logo1EMV BM1Prisma biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking in Noord-Brabant. Alweer voor de derde keer neemt Prisma deel aan de Equipe Mont Ventoux waarbij ruim 400 mensen met een verstandelijke beperking, verdeeld over twee weken, de Mont-Ventoux in Frankrijk beklimmen.

De beklimming is daarbij op zich niet het doel, het gaat om de weg er naar toe. De jongeren benutten hun talenten en mogelijkheden. Zij gaan een uitdaging aan die vraagt om doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen maar ook om passie. Uiteindelijk leidt dit tot unieke ervaringen en een overwinning op zichzelf waardoor hun zelfvertrouwen een enorme boost zal krijgen.

De vijftien jeugdigen van Prisma zijn samen met de buddy’s die hen ondersteunen inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Alvorens men aan de beklimming gaat beginnen, streefdatum 16 juni, moet er namelijk flink getraind worden om de nodige conditie op te bouwen. Prisma heeft hun deelnemers verdeeld over drie trainingslocaties; Oosterhout/Dongen – Waalwijk/Drunen – Biezenmortel/Udenhout. Vanwege het weer wordt er nog niet buiten getraind, dit vanaf februari in het weekend en nadat de tijd is verzet ook in de avonduren.

Naast het trainen in de regio zijn er ook trainingsritten gepland in Limburg om de nodige klimkilometers in de benen te krijgen. Op dit moment zijn de Prisma deelnemers actief in de verschillende sportscholen om spinninglessen te volgen. Voor de trainingslocatie Biezenmortel/ Udenhout  heeft men onderdak gevonden bij Fitnesscentrum FeelGood, a/d Spoorakkerweg in Udenhout, waar men tot eind maart, wekelijks deze lessen als sponsoring mag volgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *