Foto van de maand Mei 2016.

Jo de Vos

De foto van de maand mei 2016 van “Focus op Udenhout” is geworden, “Zonnebloem” van Jo de Vos. Wij feliciteren Jo met het maken van deze mooie foto van een zonnebloem in knop.

Er is geen bloem die zo bij de zomer hoort als de zonnebloem. Zonnebloemen zijn er van hoog tot laag, als tuinplant, snijbloem en voedselbron, in geel en andere tinten. Een enkele bloem is mooi, maar een veld vol is pas echt genieten! Behalve gele zonnebloemen zijn er ook zonnebloemen in andere mooie bloemkleuren. H. Annuus ‘Velvet Queen’  heeft rode bloemen. Prachtig om in de border te gebruiken is H. Debilis ‘Italian White’. De plant is vertakt, bloeit roomwit en wordt ruim 100 cm hoog. H. Annuus ‘Moonwalker’  heeft wel zes tot tien bloemen per steel en wordt 150 cm hoog. De bloemkleur is citroengeel met een chocoladebruin hart. Een dwergzonnebloem met gevulde bloemen is H. annnuus flore pleno ‘Teddy Bear’ . Deze wordt maar 60 cm hoog. behalve eenjarige zonnebloemen zijn er ook vaste soorten. De meeste soorten kunnen flink woekeren. Een echte aanrader en een prachtige borderplant is H. ‘Lemon Queen’ , die vanaf eind juli lichtgeel bloeit. Deze niet woekerende vaste plant wordt 200 cm hoog en bloeit tot diep in de herfst.

Ook u kunt meedoen

Ook deze maand zijn er weer een behoorlijk aantal foto’s van de inwoners van Udenhout en Biezenmortel binnengekomen. Waar wacht u nog op? Ook u kunt meedoen aan de foto van de maand verkiezing van “Focus op Udenhout”. Tot eind september 2016 kunnen iedere maand foto’s ingestuurd worden voor de foto van de maand verkiezing en de foto-expositie in oktober 2016. Laat je niet tegenhouden, pak je fotocamera, loop eens door Udenhout en Biezenmortel en kijk of je aparte of speciale onderwerpen ziet, maak er een foto van en stuur die in. Foto’s kun je overal maken, ook bij jou thuis, in huis, in de tuin, op straat of in de bossen en duinen. Begin oktober 2016 selecteren wij uit alle ingezonden foto’s die gemaakt zijn in Udenhout of Biezenmortel, 80 foto’s, voor de foto-expositie op 22 en 23 oktober 2016. De foto’s krijgen ook een plaatsje op de website van “Fotoclub Focus Udenhout”. Daar zijn ze het hele jaar door te bekijken. Uw foto van de maand dient u telkens voor het einde van de maand in te sturen naar: p.kollenburg@gmail.com of naar info@fotoclubfocus.nl. Dit adres vindt u ook via de contactgegevens op de website www.fotoclubfocus.nl/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *