TVU heeft er een extra tennisbaan en 2 Padelbanen bij

padel-1Met het verdwijnen van de oude manege kwam er voor de hockeyclub en de tennisvereniging de mogelijkheid hun park uit te bereiden. Deze mogelijkheid werd natuurlijk met beide handen aangegrepen. Toch zijn er nog enkele jaren overheen gegaan voordat de tennisvereniging uiteindelijk op zaterdag 29 oktober zijn twee padelbanen officieel mocht openen.
Met de opening van de padelbanen is er voor TVU niet alleen uitbreiding geweest van het park, maar natuurlijk ook van de mogelijkheden voor de leden. Padel is namelijk een tennisvorm dat een beetje inzit tussen het normale tennis en het squashen. Bij dit spel sta je met 2 of vier personen in een ‘kooi’.
Het grote verschil, naast deze kooi, zijn de rackets. Ook zijn er wat afwijkingen met de regels bij het gewone tennis. Zo mag er bijvoorbeeld alleen onderhands geserveerd worden, mag je de bal via de wand naar de andere kant slaan, verder zijn er nog een aantal regels waarin het Padel afwijkt van de andere tennisvormen. Het is echter een beetje te veel om al deze punten hier uit de doeken te gaan doen. Daar gaat de tennisvereniging zelf zorg voor dragen door alle leden die daar voor in zijn een clinic aan te bieden.
padel-2Alle regels en fijne kneepjes van het Padel zullen daarbij uitgelegd worden en er hopelijk toe bijdrage dat de twee padelbanen regelmatig bezet zullen gaan zijn.

Wethouder Hans Kokke heeft deze middag de banen officieel geopend door een bal door een, met papier bedekte hoepel te slaan. Dat dit bij de derde bal al gelukt is zegt natuurlijk erg veel over de gretigheid van de wethouder om deze nieuwe tennisvorm te mogen beoefenen.
Geïntereseerden kunnen contact opnemen met de tennisvereniging. Contactgegevens staan op de verenigingswebsite: www.tvudenhout.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *