Workshop Avond- en Nachtfotografie in Udenhout

Op maandagavond 27 maart heeft “Focus op Udenhout e.o.” een gratis workshop georganiseerd voor inwoners van Udenhout en omstreken. Het is een gezellige avond geworden en de deelnemers waren zeer enthousiast over de te behalen resultaten, bij deze mooie vorm van fotografie.
Het is jammer dat veel mensen hun camera thuis laten als het donker gaat worden. Fotograferen in de avond en nacht kan namelijk heel speciale foto’s opleveren. Je maakt mee hoe het is om in het blauwe uurtje spectaculaire foto’s te maken. TIjdens de workshop kon je ontdekken met welke technieken je fraaie avond- en nachtfoto’s kunt maken. Het centrum van Udenhout was de plek om avondfotografie ook uit te proberen. Deze fotoworkshop was helemaal gericht op het praktisch oefenen en de resultaten waren verrassend.
De workshop avondfotografie starte met een uitleg om erachter te komen op welke manier je het beste tot goede resultaten kunt komen als je in het donker fotografeert. Je kreeg uitleg over het juist instellen van je camera voor opnames in het donker, het gebruik van lange sluitertijden, ISO-waarden, diafragma en simpele HDR technieken. Maar je leerde ook hoe je bijzondere effecten kunt creëren, zoals lichtstrepen en lichtsterren rondom lamplicht. Avondfotografie is bijzonder leuk en mooi om te doen, maar het kan ook erg lastig zijn. Als de zon onder gaat neemt de hoeveelheid licht af, maar dat geeft juist weer nieuwe mogelijkheden! Fotografeer zelf ook eens met het warme licht tijdens het gouden uur waarbij je ook prachtige zonsondergangen kunt fotograferen. Daarna volgt het blauwe uur en kun je onderwerpen vastleggen met mooie diepblauwe luchten. Tenslotte wordt het echt donker en begint de nacht. Dit is wat je zelf kunt ervaren tijdens een workshop avondfotografie. Na de uitleg is iedereen aan de slag gegaan met het fotograferen van verschillende interessante plekken in het dorp.
Wil je ook een keer deelnemen aan een fotografie workshop van Focus op Udenhout e.o. dan kun je dat per mail kenbaar maken door een bericht te sturen naar een van de onderstaande email-adressen. Je krijgt dan van te voren bericht wanneer er weer een workshop gehouden wordt. Wil je ook meedoen aan de Foto van de maand verkiezing en de foto-expositie in oktober 2017, ook dat kan. Stuur daarvoor je foto’s voor het eind van de maand in, elke maand word er weer een foto van de maand gekozen en gepubliceerd. De foto’s hoeven niet alleen van inwoners van Udenhout en Biezenmortel te komen. Ook inwoners van omliggende gemeenten kunnen deel nemen aan de foto van de maand verkiezing en de foto expositie van Focus op Udenhout e.o. in oktober 2017. Laat u niet weerhouden en mail uw unieke opnames naar p.kollenburg@gmail.com of naar info@fotoclubfocus.nl Uit het totale aantal inzendingen maken wij een selectie van zo’n 80 foto’s die in formaat 30 x 40 cm worden tentoongesteld op de foto-expositie in oktober 2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *