De thuisblijvers hebben weer ongelijk gekregen…

Drie uitvoeringen heeft ‘Theatergroep Udenhout’ de afgelopen week op de planken gebracht. Donderdagmiddag voor leden van de KBO, vrijdag- en zaterdagavond was de zaal van ’t Plein gevuld met bezoekers die wel weer eens zin hadden in een avondje toneel.
Het stuk dat de afgelopen periode door de theatergroep was ingestudeerd heette: “De Zevende Hemel”.
Het stuk speelde zich af in een boerderij. Hier kwamen 6 dames naar toe in de veronderstelling dat ze daar allemaal een ander soort cursus geboekt hadden. Toen na een tijdje bleek dat alle afzonderlijke cursussen geannuleerd waren en een stem dit vervolgens bevestigde, werd er plots een hoop duidelijk. “Big Brother is watching you!”
Op dat moment draaide de verborgen camera’s al een tijdje op volle toeren en werd het televisieprogramma, waarin de 6 dames samen met de dame van de receptie waren terecht gekomen, al door een groot deel van televisie kijkend Nederland bekeken.
De dames kregen de opdracht de andere één voor één weg te spelen door er voor te zorgen dat ze door de kijkers niet als ‘minst populair’ aangeduid zouden worden.
Waar de ene dame helemaal ‘into Mara’ was en in een gewaad regelmatig maar wat voor zich uit zat te prediken, moest de ander haar driftbuien d.m.v. een cursus proberen onder de knie te krijgen. Met daarnaast nog een erg op sex beluste vrouw die haar man had omgebracht, een lesbiënne, de zwangere receptioniste, een al wat oudere dame met een dikke kont die graag 20 kilo kwijt zou willen raken en een dame die haar ‘denkbeeldige vriend’ Hercules in een klein mandje overal mee naar toe sleepte, kwamen er gedurende het televisieprogramma de nodige hylarische momenten voorbij. De eerste opdracht die de dames moesten uitvoeren was het hoofd op hol brengen van een man die de boerderij zou komen bezoeken. Deze personage had niet heel veel tekst (geen), maar wist zeker helemaal in zijn rol op te gaan, zeker op het moment dat de op sex beluste vrouw haar kans schoon zag om bij de televisiekijkers hoge ogen te gooien. Dit had echter een averechtse uitwerking waardoor ze geen kans meer had op de eerste prijs.
Zonder dat er personages de boerderij moesten verlaten bleven er drie dames over die gingen strijden voor de € 70.000,- die klaar lag voor de uiteindelijke winnaar.
De bevalling van de zwangere receptioniste bracht de programmamakers nog even in verlegenheid waardoor het prijzengeld moest worden verdubbeld en uiteindelijk iedereen zijn deel kreeg.
Zoals het hoort kwam dus ook hier alles weer helemaal goed en werd er op het laatst nog even een ‘overwinnaarslied’ gezongen begeleid op gitaar en gefilmd door een niet verborgen camera, die ongewild nog bijna de hoofdrol voor zich opeiste door bijna van het podium te vallen!

Het applaus van de aanwezigen aan het einde van de voorstelling was meer dan terecht en zoals de titel van dit verslag al aangeeft; De thuisblijvers hebben weer ongelijk gekregen…
Een zin die je bijna iedere keer wel in een recensie van Theatergroep Udenhout zou kunnen plaatsen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *