Uitslag Foto-exposite “Focus op Udenhout e.o.”

Publieksprijs: Belleblaas foto van Harry Brokken

Door de publieksjury van de foto-expositie “Focus op Udenhout e.o.”, Is als eerste is gekozen, Belleblaas foto van Harry Brokken. Als tweede is gekozen, Stralende dag op Huis ter Heide van Mora Snoeren. Als derde is gekozen, Golden retriever op de uitkijk van Piet Smits. Wij feliciteren de winnaars met dit behaalde resultaat, zij krijgen binnenkort van “Fotoclub Focus Udenhout” een uitnodiging voor een workshop fotografie naar keuze. Verder naar onderen staan de foto’s die als nummer 1, 2 en 3 uitgekozen zijn.

 ‘’Jong en oud bezoeken voor de derde achtereenvolgende keer hun eigen foto-expositie

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017 werd het Atrium van woonzorgcentrum De Eikelaar te Udenhout gebruikt als het decor van de derde achtereenvolgende foto-expositie van “Focus op Udenhout e.o.”. Dit is een foto-expositie waarbij de foto’s niet gemaakt zijn door ‘professionele’ fotografen of hobby fotografen die lid zijn van een fotoclub, maar de 80 foto’s waaruit de expositie bestond zijn gemaakt door fotografen zoals u en ik. Personen die met de camera om de nek, of misschien zelfs nog wel wat verder weggestoken in een rugzak, een wandeling gaan maken in de omgeving van Udenhout, en daarbij hier en daar een mooi beeld vast leggen. Normaal gesproken verdwijnen deze foto’s na een wandeling in een mapje ergens op de harde schijf van een computer. In 2015 werd er voor het eerst een oproep gedaan door “Fotoclub Focus Udenhout” en “Udenhout-Centraal” om de meest favorieten foto’s op te sturen zodat daar een expositie van gemaakt

Tweede prijs: Stralende dag op Huis ter Heide van Mora Snoeren

kon worden. De panelen, die door de organisatie speciaal voor deze expositie zijn gemaakt, en voor het eerste jaar van een schitterende verlichting zijn voorzien, hingen dit jaar dan ook helemaal vol met foto’s gemaakt door de doelgroep. Naast het aantal fotografen werd het aantal bezoekers dat dit jaar de moeite heeft genomen naar de expositie te komen bijna verdriedubbeld. Een teken dat het idee achter de expositie zeker goed ontvangen is. Aan de reacties links en rechts te horen zal de groei voor wat betreft het aantal deelnemende fotografen volgend jaar zeker weer toenemen. Ook de keuze voor Het Atrium bleek weer een juiste keuze te zijn.

Derde prijs: Golden retriever op de uitkijk van Piet Smits

Wilt u ook graag eens met uw foto’s exposeren, dan is hier de mogelijkheid. Vanaf nu kunt u foto’s insturen voor de foto van de maand en de foto expositie “Focus op Nederland” in oktober 2018. Inzenders uit heel Midden-Brabant kunnen deel nemen aan de foto van de maand verkiezing en de foto expositie in oktober 2018. De focus zal, zoals de naam, “Focus op Nederland” ook doet vermoeden, op heel Nederland en zijn natuurgebieden liggen, Bij deze dus een oproep aan iedereen die er wel eens met een fotocamera op uittrekt, om mooie typische Nederlandse foto’s in te zenden voor de volgende foto-expositie. Blijf de aankondigingen in de regionale bladen, op site van “Udenhout-Centraal.nl” en “Fotoclub Focus Udenhout” volgen! Om mee te doen aan de expositie van oktober 2018 kunt u nu al nieuwe foto’s inzenden. Ook wordt er weer elke maand een foto van de maand gekozen en gepubliceerd, te beginnen met oktober 2017. Het is nu herfst het mooiste seizoen om foto’s te gaan maken in de natuur met al die verschillende kleuren. De eerste foto’s zijn inmiddels al binnen, dus aan de slag ermee. Wilt u een foto bestellen van de afgelopen expositie, dan kunt u een mail sturen naar p.kollenburg@gmail.com of bellen naar 0640142452. Klik HIER als u de Foto’s van de oude expositie van 2017 nog een keer wilt bekijken. Tevens willen wij hiermede vooral de sponsors van “Focus op Udenhout e.o.”, de Eikelaar en de inzenders van foto’s bedanken voor het mede mogelijk maken van deze grandioze foto expositie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *