Hans Heijmans en Ad Verhoeven nemen afscheid bij de brandweer

Hans Heijmans en Ad Verhoeven sr. hoeven bij de eerst volgende keer dat de brandweer pieper gaat, niet alles meteen te laten vallen, ze mogen de beentje lekker op de salontafel laten liggen als ze op dat moment toevallig voor de televisie naar een spannende film liggen te kijken.
Waar ze normaal gesproken meteen rechtop zouden springen en met grote spoed naar de kazerne zouden gaan, is dat per 1 februari verleden tijd.
Dan nemen deze twee heran namelijk afscheid van de actieve brandweer.
Hans (59) en Ad (63) hebben er dan resp. 38 en 41 jaar bij de brandweer opzitten.

Laatste uitruk
Op maandag 8 januari was de laatste oefenavond waar beide heren aan deel zouden nemen.
Wat ze echter niet wisten, was dat er een speciale uitruk in scene gezet was door hun collega brandweerlieden.
Toen ze op weg waren naar de locatie waar de oefening van die avond plaats zou vinden, ging onderweg de pieper af voor een ongeval met beknelling in de Kreitenmolenstraat t.h.v. de Felixhof.
En laat dit nu net bij de voormalige woning van Ad voor de deur zijn.
En of dit allemaal nog niet toevallig genoeg was, waren de vrouw en de kinderen van Hans betrokken bij dit ongeval. De vrouw van Hans had de scootmobiel aangereden waar de zoon en schoonzoon van Hans op zaten.
Tot overmaat van ramp bleek er op dezelfde locatie nog een brand te woeden op de bovenste verdieping van de woning, waar alle familieleden van Ad toevallig nog binnen waren.
Het was dus maar goed dat zowel Hans als Ad bij deze uitruk nog aanwezig waren zodat ze hun eigen familieleden in veiligheid konden brengen.

Het was mooi dat op deze manier een mooie traditie binnen de brandweer in stand gehouden is en dat Hans en Ad op deze manier een hele mooie laatste uitruk gehad hebben.
Nadat iedereen in veiligheid was gebracht is er in de kazerne nog een mooi feest gevierd.

Wij danken Hans en Ad voor hun jarenlange inzet bij brandweer. Mede door deze twee hebben we ons altijd een beetje veiliger gevoeld.
We wensen ze alle goeds voor de toekomst…. met de benen de hele avond op tafel!